XBLOG logo @2x

Εκμετάλλευση παιδιών

Το μεσημέρι ήμουν για καφέ στο Θησείο. Καθ΄ όλη τη διάρκεια που ήμουν εκεί πέρασαν από το τραπέζι μας, αλλά και από τα τραπέζια όλων των καφετεριών της περιοχής εκεί πάρα πολλά παιδάκια. Το ένα πούλαγε χαρτομάντηλα, το άλλο στυλό, το άλλο παιχνιδάκια και χίλια δυο άλλα.

Αναρωτιέμαι ποιος βλάκας πατέρας και ποια ηλίθια μάνα βγάζει το παιδί της σε τέτοια ηλικία να φέρει λεφτά. Μιλάμε για μικρά παιδιά, ηλικίας 7, 8, 9 και 10 ετών περίπου. Μιλάμε για παιδιά που κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουν νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, μιλάμε για παιδιά που θα έπρεπε σε αυτή την ηλικία να βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον να παίζουν με τα παιχνίδια τους και με άλλα παιδάκια και όχι να βρίσκονται στους δρόμους πουλώντας διάφορα.

Δε μπορώ να δεχτώ, όσα προβλήματα και να αντιμετωπίζει μια οικογένεια, να βγάζει το/τα παιδιά της έξω στους δρόμους για να φέρουν λεφτά. Και το κράτος φυσικά και δεν κάνει τίποτα για αυτό το θέμα, όπως και σε πολλά άλλα φυσικά. Όσο ήμουν στο Θησείο είδα αρκετά περιπολικά να κατεβαίνουν τον πεζόδρομο κοιτάζοντας ποιοι πιθανόν έχουν παρκάρει εκεί παράνομα για να κόψουν καμιά κλήση.

Μήπως θα έπρεπε να κυνηγήσουν κιόλας τους πατεράδες και τις μανάδες που εκμεταλλεύονται αυτά τα μικρά παιδιά; Σίγουρα τα βλέπουν, περνούν από δίπλα τους, όλοι τα βλέπουν, γιατί δε κάνουν κάτι;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.