XBLOG logo @2x

Δύσκολες μέρες για το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1

Για ακόμα μία φορά οι δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1 με επιστολή τους ζητούν την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις συνεχιζόμενες “εθελούσιες” απολύσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό του ενημερωτικού τομέα του σταθμού, καθώς επίσης και στην καταστρατήγηση των βασικών αρχών άσκησης της δημοσιογραφίας καθημερινά.

Η εκπρόσωπος των συντακτών του σταθμού, Λίντα Γιαννοπούλου, στην επιστολή που εστάλη στην ΕΣΗΕΑ τονίζει την απαίτηση των δημοσιογράφων του ΑΝΤ1 97,2 να κληθεί αμέσως από την ΕΣΗΕΑ ο διευθυντής του σταθμού Δημήτρης Στάμου.

Η επιστολή των δημοσιογράφων του ΑΝΤ1 97,2 στην ΕΣΗΕΑ

Ηδη σας έχω ενημερώσει για τις πέρα από κάθε δεοντολογία και επαγγελματισμό, συνθήκες δουλειάς μας. Την υποχρέωσή μας να αντιγράφουμε από blogs, την αποψίλωση του ρεπορτάζ, τη χρήση από τη Διεύθυνση συναδέλφων της τηλεόρασης που δεν αμείβονται, την περικοπή των κυριακάτικων αμοιβών που ανταλλάσσονται με ρεπό, τις πιέσεις για αλλαγή ωραρίου και αντικειμένου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων κ.ά.

Σας θυμίζω ότι για όλα αυτά εκκρεμεί η κλήση ενώπιον σας του διευθυντή του σταθμού κ. Στάμου, για την οποία “δεσμεύτηκαν” ένα μήνα πριν τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ τα μέλη του Δ.Σ. και τα οποία σήμερα έχουν επανεκλεγεί, όπως και ο προηγούμενος πρόεδρος της Ένωσής μας. Οι συνάδελφοί μου κι εγώ απαιτούμε πλέον, να κληθεί αμέσως ο κ. Στάμου, ο οποίος επαίρεται δημοσίως για το ότι δεν έχει ενοχληθεί από κανέναν.

Διαπιστώνουμε, με το χειρότερο τρόπο, γιατί το βιώνουμε κάθε μέρα, ότι τα εργασιακά μας δικαιώματα καταρρέουν και ότι το κακό δεν θα σταματήσει εδώ, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι κάποιοι από εμάς έχουν στοχοποιηθεί και ίσως βρίσκονται ένα βήμα πριν από την έξοδο και την ανεργία.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.