XBLOG logo @2x

Δωρεάν Wi-Fi πρόσβαση στο Internet στην Αθήνα

Από χθες οι πολίτες της Αθήνας, αλλά και οι επισκέπτες του πολυχώρου «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, έχουν την δυνατότητα για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο γρήγορο internet. Το ασύρματο δίκτυο δημιουργήθηκε για να εξοικειώσει τους πολίτες και τους επισκέπτες με το γρήγορο internet και να αναδείξει τις πολλαπλές δυνατότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρει στην καθημερινή ζωή και εργασία τους.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην Ψηφιακή Στρατηγική της “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ”, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας ». Υλοποιείται με σύγχρονο εξοπλισμό που έχει εγκατασταθεί σε κεντρικό κτίριο της «Τεχνόπολις» και καλύπτει όλους τους υπαίθριους χώρους του πολυχώρου. Επιπλέον καλύπτονται οι γύρω πλατείες του Κεραμεικού και της Κορεάτικης Αγοράς, που καθιστά την καλυπτόμενη περιοχή ως μία από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας, στην οποία παρέχεται δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο internet από δημόσιο φορέα.

Παρόμοιο έργο ασύρματης δωρεάν πρόσβασης στο internet έχει ήδη υλοποιηθεί και σε άλλους τρεις δημόσιους χώρους του Δήμου Αθηναίων, συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος, στην Πλατεία Κοτζιά και στο Θησείο.

Έτσι οι πολίτες που θα βρεθούν στις παραπάνω περιοχές μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο internet, χρησιμοποιώντας απλά το laptop τους ή το κινητό – PDA που έχει δυνατότητα σύνδεσης σε ασύρματα δίκτυα Wi-Fi.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.