XBLOG logo @2x

Διπλώματα οδήγησης: “Αλλαγές” λέει ο Χατζηδάκης, “Μας δουλεύει” λέω εγώ

Έως το Δεκέμβριο του 2008 το υπουργείο Μεταφορών μετά από συνεργασία με τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, θα ανακοινώσει μέτρα για τη διασφάλιση της νομιμότητας στις διαδικασίες έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης. Για την αποφυγή δωροδοκιών κατά τη διαδικασία της πρακτικής εξέτασης θα δημιουργηθούν και ειδικές πίστες, όπου θα εξετάζονται παρουσία τρίτων οι υποψήφιοι οδηγοί. [ert.gr]

Και πέρυσι τα ίδια έλεγαν, πίστες ακούγαμε και πίστες ακόμα δεν έχουμε δει. Και φοβάμαι ότι ούτε του χρόνου θα τις δούμε κι ας λέει ο κος Χατζηδάκης ό,τι θέλει.

Να σας θυμίσω κύριε Χατζηδάκη ότι πριν από ενάμιση χρόνο έδωσα εξετάσεις τρεις φορές για δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου, επειδή δεν ήθελα να “λαδώσω”, πληρώνοντας 170 ευρώ για επανεξέταση κάθε φορά.

Πέρυσι μίλησα κάποια στιγμή για το θέμα με κάποιον, ο οποίος ήταν σε μια σχετική ομοσπονδία (δασκάλων οδήγησης αν θυμάμαι καλά ή κάτι τέτοιο) και μου είπε επί λέξη: “Με τι λεφτά θα φτιάξουν τις πίστες που λένε, αφού τα έχουν φάει ήδη”!

Συνέλαβαν πριν από μερικές μέρες δύο εξεταστές για χρηματισμό στις εξετάσεις οδήγησης. Καλά, μόνο δύο; Πάνω από τους μισούς εξεταστές τα παίρνουν κανονικά. Κάντε έναν αιφινιδιαστικό έλεγχο κύριε Χατζηδάκη ένα ωραίο πρωινό, αλλάξτε τελευταία στιγμή εξεταστές και επιτροπές να δείτε πόσοι θα κοπούν!

Βάλτε καμιά καμερούλα, να δείτε σε πόσες εξετάσεις ο δάσκαλος πατάει τα πεντάλ και αντί να παρκάρει ο εξεταζόμενος, παρκάρει ο δάσκαλος, ενώ οι εξεταστές χαζογελάνε, σκεπτόμενοι “τι ωραία που τα πήραμε και σήμερα”!

[photo by Bikini Model Driving School]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.