XBLOG logo @2x

Διαταγή προσωρινής αναστολής της καταστροφής των γραπτών των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2006

Αντιγράφω την τελευταία παράγραφο από την απόφαση 38/2007 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η προσωρινή αναστολή της καταστροφής των γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2006.

Η Αρχή διατάσσει προσωρινά την άμεση ολική αναστολή της καταστροφής των γραπτών δοκιμίων των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων του έτους 2006, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλλει ή υποβάλλουν έως και την 14η Μαΐου του τρέχοντος έτους στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ, ως υπεύθυνου επεξεργασίας, αίτηση για ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασής τους στα ζητηθέντα γραπτά δοκίμιά τους των εξετάσεων αυτών. Η διαταγή αυτή ισχύει μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης από την Αρχή επί του ζητήματος της ικανοποίησης του δικαιώματος πρόσβασης των ενδιαφερομένων υποκειμένων στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που τους αφορούν.

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό doc με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα υποψήφιοι των περσινών Πανελλαδικών Εξετάσεων με προσφυγή τους στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ανέφεραν την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας για πρόσβαση στα γραπτά τους, η Αρχή ικανοποίησε το αίτημά τους και έχουμε και την παραπάνω πρόσφατη απόφαση της Αρχής, ενώ αναμένεται στο μέλλον και η οριστική απόφαση σχετικά με το ζήτημα αυτό, δηλαδή αν οι υποψήφιοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα γραπτά τους ή σε αντίγραφα αυτών κλπ.

Βρίσκω θετική την απόφαση, ειδικά σε περιπτώσεις όπου μαθητές είναι σίγουροι για αυτά που έχουν γράψει και βλέπουν διαφορετική βαθμολογία ή μεγάλη απόκλιση της βαθμολογίας των καθηγητών που διορθώνουν κλπ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.