XBLOG logo @2x

Διαδικτυακό role play game για παιδιά 10-15 ετών

Η Μορφωτική και Αναπτυξιακή Πρωτοβουλία προσφέρει μια πρόταση δημιουργικής ψυχαγωγίας για παιδιά ηλικίας 10-15 ετών, μέσω της οποίας αυτά έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις και να αναπτύξουν ικανότητες κρίσης, αναλυτικής σκέψης, συνεργασίας, οργάνωσης και ανάληψης πρωτοβουλίας.

Το συναρπαστικό παιχνίδι ρόλων, με τον τίτλο “Λύσις”, εκτυλίσσεται στο διαδίκτυο, σε έναν εικονικό αλλά ρεαλιστικό κόσμο, με την ταυτόχρονη συμμετοχή πολλών παικτών, οι οποίοι καλούνται να συνεργαστούν για την επίλυση γρίφων και τη διάσωση του «κόσμου».

Ας δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού:

  • Ηλικία-Στόχος: παιδιά ηλικίας 10-15 ετών, χωρίς προαπαιτούμενες γνώσεις
  • Γρίφοι: οι χρήστες καλούνται να αναζητήσουν πληροφορίες στο διαδίκτυο, οι οποίες θα τους δώσουν τη δυνατότητα να επιλύσουν τους γρίφους, ώστε να προχωρήσει η πλοκή του παιχνιδιού. Οι πληροφορίες που αναζητούν τους φέρνουν σε επαφή με δύο ευρείες περιοχές γνώσης, την εξέλιξη της επιστημονικής σκέψης και τον τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται το μορφωτικό αποτέλεσμα του Παιχνιδιού και παράλληλα, η γνώση δεν έχει στείρο εγκυκλοπαιδικό χαρακτήρα, αλλά άμεση εφαρμογή στην πραγματικότητα, αφού βοηθά στη λύση ενός συγκεκριμένου προβλήματος.
  • Ρόλοι: Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 8 εικονικούς χαρακτήρες – επιστήμονες. Έτσι, οι παίκτες καλούνται να ταυτιστούν με κοινωνικά πρότυπα που διακρίνονται για τη γνώση, τις ικανότητες και το αίσθημα ευθύνης τους απέναντι στο κοινό καλό και να αγωνιστούν με όπλα την αντίληψη, τη συνεργασία και τη γνώση.
  • Δυνατότητες πλοήγησης σε 4 πίστες
  • Ο χρήστης μπορεί να παίξει ατομικά ή/και ομαδικά
  • Διαθεσιμότητα στο διαδίκτυο 18 ώρες την ημέρα (εκτός των ωρών 00:00-06:00), 7 ημέρες την εβδομάδα

Μπορείτε να δείτε όλους τους χαρακτήρες του παιχνιδιού εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες στο game.protovoulia.org.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.