XBLOG logo @2x

Δεν κατάφερε το θαύμα ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη

Το 2-3 του πρώτου αγώνα την προηγούμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ από μόνο του δεν άφηνε πολλά περιθώρια στον Παναθηναϊκό, που δεν κατάφερε το θαύμα απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία, όπου ηττήθηκε με 2-0, με ένα αυτογκολ από τον Βύντρα στο 4′ και ένα γκολ από τον Αγκουέρο στο 83′ που με μια πολύ ωραία ατομική προσπάθεια νίκησε τον Γκαλίνοβιτς. Έτσι οι “πράσινοι” αποχαιρετούν το Champions League και συνεχίζουν στο Europa League (το γνωστό Κύπελλο Uefa μέχρι πέρυσι).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ασένχο, Χάιτινχα, Ουιφαλούσι, Χουανίτο, Λόπεθ, Ραούλ Γκαρσία (62′ Κλέμπερ Σαντάνα), Ασουνσάο, Μάξι, Σιμάο (86′ Ρέγες), Αγουέρο, Φορλάν (82′ Χουράδο).

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Μουν (52′ Σαλπιγγίδης), Σαριέγκι, Βύντρα, Δάρλας, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (87′ Σιμάο), Γκάμπριελ, Νίνης (63′ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

Το αυτογκόλ του Βύντρα και το γκολ του Αγκουέρο

Δείτε το αυτογκόλ του Βύντρα με το οποίο έγινε το 1-0 για την Ατλέτικο στο 4′ και την έξοχη προσπάθεια του Αγκουέρο στο 83′ ο οποίος έκανε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, βάζοντας έτσι πρόωρο τέλος στην πορεία του Παναθηναϊκού στο Champions League.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

  • Σωτήρης Νίνης: «Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά το να δεχθούμε στο 3ο λεπτό γκολ μας έκοψε τα πόδια για τη συνέχεια. Ισορροπήσαμε το παιχνίδι και θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Στόχος μας ήταν να κρατήσουμε τον έλεγχο και να βγούμε μπροστά όταν θα βρίσκαμε τους χώρους. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πει να βγούμε μπροστά, αλλά τελικά δεν μας βγήκε αυτό, δεν είναι ότι δεν το θέλαμε. Κοιτάμε τη συνέχεια, κρατάμε τα λάθη και θα προσπαθήσουμε να μην τα επαναλάβουμε».
  • Κώστας Κατσουράνης: «Στο σημερινό παιχνίδι έπαιξε καθοριστικό ρόλο το γκολ που δεχθήκαμε αφού στόχος μας ήταν να διατηρήσουμε το μηδέν. Το γκολ μας έκοψε τα πόδια και μας έριξε ψυχολογικά. Αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Αποκλειστήκαμε από μία ομάδα που είναι πιο ποιοτική από εμάς και δικαίως συνεχίζουν στο Champions League. Δεν απογοητευόμαστε και συνεχίζουμε σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League. Η απουσία του Γιώργου Καραγκούνη έπαιξε σημαντικό ρόλο. Θα μπορούσε να περάσει κάποιες πάσες».
  • Χενκ Τεν Κάτε: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά, φάνηκε από το πρώτο λεπτό, αλλά όταν δέχεσαι νωρίς αυτογκόλ είναι λογικό να πέσει η ομάδα. Ανεβήκαμε μετά, είχαμε 3-4 ευκαιρίες και τελικές προσπάθειες περισσότερες από την Ατλέτικο. Στο πρώτο μέρος το σκορ μας αδικούσε. Είναι διαφορετικό πράγμα η απόδοση και το πάθος, αλλά οι παίκτες τα έδωσαν όλα και αν δει τις καθαρές ευκαιρίες ο κόσμος, έπρεπε να βάλουμε γκολ. Είχαμε 3-4 καθαρές ευκαιρίες. Είδα δύο φορές να μπαίνουμε με καλό ρυθμό, να έχουμε καλό πρώτο ημίχρονο. Ο Γκάμπριελ πήγε καλά ως δεξί μπακ, ο Δάρλας το ίδιο, ο Λέτο ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Και μην ξεχνάμε ότι κάθε εβδομάδα δεν αντιμετωπίζουμε τόσο δυνατούς αντιπάλους. Σίγουρα μάθαμε πολλά πράγματα και είμαστε κερδισμένοι, αλλά πρέπει να έχουμε το μυαλό μας ότι με αυτούς τους αντιπάλους μπορεί να δεχτούμε βαριές ήττες. Είχαμε ευκαιρίες και αυτές οι εμπειρίες θα μας φανούν χρήσιμες στο πρωτάθλημα».

[photo via sport24]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.