XBLOG logo @2x

Δίωρη στάση εργασίας σήμερα στον ΗΣΑΠ

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα το πρωί από τις 10:00 έως τις 12:00 οι διοικήσεις των σωματείων των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ. Αν κρίνω από άλλες στάσεις εργασίας, λογικά στις 10:00 θα πρέπει όλοι οι συρμοί να έχουν αποσυρθεί από τις γραμμές, οπότε τα δρομολόγια εικάζω ότι θα σταματήσουν αρκετά λεπτά πριν τις 10:00, γι΄αυτό φροντίστε να βρείτε άλλο τρόπο μετακίνησης ή να ξεκινήσετε πολύ νωρίτερα.

Στη σχετική ανακοίνωση που υπάρχει στο επίσημο site isap.gr αναφέρεται μόνο η απεργιακή κοινοποίηση και το αποτέλεσμα που είναι η μη πραγματοποίηση των δρομολογίων, χωρίς όμως να αναφέρονται οι λόγοι της κινητοποίησης…

Να υποθέσω πάλι ότι εργαζόμενοι και διοίκηση διαφωνούν πχ για τη συλλογική σύμβαση ή κάτι άλλο και έτσι οι πρώτοι πιέζουν τον αρμόδιο υπουργό να δει σοβαρά το θέμα τους;

H ανακοίνωση συγκεκριμένα γράφει τα εξής:

Η Διοίκηση της Α.Ε. ΗΣΑΠ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι Διοικήσεις των Σωματείων των εργαζομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009 από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Η ανωτέρω απεργιακή κινητοποίηση θα έχει σαν αποτέλεσμα η εταιρία να μην μπορεί να εκτελέσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια και να εξυπηρετήσει το επιβατικό της κοινό.

Η Διοίκηση της Α.Ε. ΗΣΑΠ ζητά την κατανόηση των επιβατών.

Να προσθέσω κάτι ακόμα, άσχετο με τη σημερινή στάση εργασίας, σχετικό όμως με τον ΗΣΑΠ: Χθες το μεσημέρι πήγαινα με το τρένο στο Θησείο, όπου άκουσα ένα κοριτσάκι να λέει στη μαμά του, όταν το τρένο έκανε στάση στην Βικτώρια και μετά στην Ομόνοια:

Πω πω πώς είναι έτσι οι σταθμοι… σαν τουαλέτα είναι!

Πόσο δίκιο είχε το κοριτσάκι… Οι σταθμοί του ΗΣΑΠ στη Βικτώρια και την Ομόνοια έχουν το μαύρο τους το χάλι! ΟΚ, βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές, αλλά τόσα χρήματα δαπανήθηκαν για την ανακατασκευή όλων των άλλων σταθμών, μπορούσαν να διαθέσουν ένα ποσό και να έχουν μία πολύ καλύτερη εικόνα και αυτοί οι σταθμοί, που είναι πράγματι σαν τουαλέτα!

Σταθμός ΗΣΑΠ Ομόνοια

[photo by Olivier GR]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.