XBLOG logo @2x

Γρήγορο internet στον Άγιο Ευστράτιο και τα άλλα ακριτικά νησιά!

Τα παιδιά από τον Άγιο Ευστράτιο ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2007 το blog τους στη διεύθυνση xamogelaste.blogspot.com. Από τότε τα παιδιά έχουν δημοσιεύσει 70 posts με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό σχετικά με το τι κάνουν στο νησί, πληροφορίες για αυτό, δραστηριότητες και ασχολίες των κατοίκων του κλπ.

Βασικό τους αίτημα αποτελεί αυτό που βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία: Θέλουν γρήγορο internet στο νησί τους!

Όπως γράφουν στον υπότιτλο του blog τους, ο Νίκος, η Βιβή, ο Αγαπητός, ο Νίκος, η Νάνσυ, η Δέσπινα, ο Δημήτρης και ο Κομνηνός έφτιαξαν αυτή τη σελίδα γιατί θέλουν από το μακρινό και απομωνομένο νησί τους να μας δείχνουν τις φωτογραφίες τους και να γράφουν κομμάτια από τη ζωή τους.

Χρειάζονται γρήγορο internet και πρέπει να το έχουν! Ο ΟΤΕ ή ακόμα και οι άλλες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες πρόσβασης στο internet μπορούν σίγουρα να κάνουν κάτι για αυτό! ΟΤΕ, Forthnet, Hellas Online, On Telecoms, Tellas, Vivodi, Vodafone, Wind ακούτε; Kάνετε τόσες χορηγίες κάθε χρόνο, ακόμα μία νομίζω ότι δε θα σας ζημιώσει ιδιαίτερα και ειδικά σε αυτά τα παιδιά θα πιάσει τόπο.

Εννοείται ότι και το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών θα έπρεπε να είχε ήδη επιληφθεί του θέματος. Αρκετά έχουν ξεχαστεί οι κάτοικοι όλων των ακριτικών νησιών, όχι μόνο στον Άγιο Ευστράτιο. Δεν αρκεί η πολιτεία να τους θυμάται μόνο προεκλογικά. Δώστε τους γρήγορο internet! “Ψηφιακή Ελλάδα” δεν είναι μόνο η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και τα χωριά ψηλά στα βουνά και τα νησιά από τη μία άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη!

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.