XBLOG logo @2x

Γρήγορη ματιά στο iOS 4.0

Το βράδυ της Δευτέρας που μας πέρασε διατέθηκε από την Apple για download το ανανεωμένο λογισμικό iOS 4.0 για iPhone και iPod touch. Οι δύο δυνατότητες που ήθελαν οι περισσότεροι χρήστες είναι η υποστήριξη Multitasking αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας folders για καλύτερη οργάνωση των apps…

Το νέο iOS 4.0 ωστόσο έφερε και πληθώρα άλλων χαρακτηριστικών, τα οποία είχε ανακοινώσει και ο Steve Jobs πρόσφατα:

  • Multitasking
  • Εύκολη εναλλαγή ανάμεσα σε εφαρμογές που έχετε ανοιχτές μέσω ειδικού περιβάλλοντος
  • Δημιουργία φακέλων με apps (καλύτερη οργάνωση/πρόσβαση στα apps)
  • Προβολή όλων των εισερχομένων email μαζί από όλα τα mail accounts σε ένα μέρος
  • Υποστήριξη iBooks (κατεβάστε το iBooks από το App Store)
  • 5x digital zoom στην κάμερα για λήψη φωτογραφίας
  • Κατά τη διάρκεια εγγραφής βίντεο αγγίξτε για να εστιάσετε εκεί που θέλετε
  • Spell checking με bulti-in λεξικό
  • Δημιουργία και επεξεργασία playlists

Προσωπικά, με το που έκανα το σχετικό update και εγκατέστησα το iOS 4.0 στο iPhone 3GS μου, το πρώτο που έκανα ήταν να οργανώσω τα application που έχω, τοποθετώντας τα στα σχετικά folders. Για παράδειγμα στο folder “Τεχνολογία” έβαλα τα apps γνωστά τεχνολογικά sites, στο folder “Ειδήσεις” τα apps των γνωστών portals κλπ.

Για να φτιάξετε ένα folder αρκεί να κάνετε παρατεταμένο tap σε κάποιο application, έπειτα να το σύρετε πάνω σε κάποιο άλλο app και αυτόματα δημιουργείται ένα folder. Για παράδειγμα αν σύρετε το app του Facebook πάνω στο app του Twitter θα δημιουργηθεί ένα folder με όνομα “Κοινωνική δικτύωση”, το οποίο φυσικά μπορείτε να μετονομάσετε όποτε θέλετε με παρατεταμένο tap. Για να προσθέσετε apps σε folders που υπάρχουν ήδη αρκεί να τα σύρετε μέσα στα folder που θέλετε.

Επίσης αν θέλετε να δείτε ποιες εφαρμογές έχετε ανοιχτές, αρκεί ένα γρήγορο διπλό πάτημα του κεντρικού πλήκτρου. Εκεί βλέπετε τις ανοιχτές εφαρμογές σας και είτε επιλέγετε ποια θέλετε να ανοίξετε ή με παρατεταμένο tap μπορείτε να κλείσετε όποια ή όποιες θέλετε.

Τέλος, όσον αφορά τη μπαταρία και πόσο αντέχει με το νέο iOS 4.0, εκεί νομίζω ότι υπάρχει ένα θεματάκι, αφού έχω την αίσθηση ότι κρατάει λίγο λιγότερο, απ΄ότι πριν… Και απ΄ότι διαβάζω σε blogs και άλλα tech sites αρκετοί άλλοι έχουν αναφέρει ότι υπάρχει θεματάκι με την μπαταρία στο νέο iOS.

Εσύ πέρασες το iOS 4.0 στο iPhone σου; Τα σχόλια είναι ανοιχτά, περιμένω τις εντυπώσεις σου!

iOS 4.0

iOS 4.0

iOS 4.0

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.