XBLOG logo @2x

Γκατζετάκιας η Ντόρα Μπακογιάννη: Χρησιμοποιεί iPhone και φωτογραφίζει με Nikon D80

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε βγει για καφεδάκι με τον Αχιλλέα από Dora Web Team και δύο καλές μας φίλες. Εκτός από την κουβέντα περί ανέμων και υδάτων που κάναμε για την παγκόσμια οικονομική κρίση, την κατάσταση που επικρατεί στα media και πολλά πολλά άλλα, κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε προς Ντόρα μεριά…

Συγκεκριμένα μιλήσαμε για τη σχέση της Ντόρας με την τεχνολογία και ο Αχιλλέας μου αποκάλυψε ενδιαφέροντα στοιχεία για την ίδια:

  • Χρησιμοποιεί iPhone
  • Φωτογραφίζει με Nikon D80

Όπως καταλαβαίνετε μου έκανε τρομερή εντύπωση, γι΄αυτό και με τις επίμονες ερωτήσεις μου (χεχε) αλίευσα περισσότερα στοιχεία…

Σχετικά με το iPhone, η Ντόρα έχει και τα δύο, δηλαδή και το προηγούμενο, αλλά και το 3G, το οποίο δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ απ΄ότι κατάλαβα! Εκτός από το να κάνει ή να δέχεται κλήσεις, χρησιμοποιεί το iPhone της για να τσεκάρει το email της (ναι, έχει και προσωπικό email, δε τα τσεκάρουν όλα οι γραμματείς), ενώ από το iPhone τσεκάρει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις χώρες τις οποίες επισκέπτεται, καθώς και τον καιρό στα Χανιά.

Από το iPhone 3G της ενημερώνεται και για τις τιμές των Γενικών Δεικτών των Χρηματιστηρίων όλου του κόσμου. Στα “αγαπημένα” της επίσης, εκτός από γνωστά ελληνικά και διεθνή portals απ΄όπου ενημερώνεται καθημερινα, βρίσκονται και αρκετά blogs, στα οποία πιστεύω ότι κάνει ένα κλικ που και που για να δει τι γράφουμε…

Τέλος, απ΄ότι ξέρω η επόμενη εφαρμογή που θα εγκατασταθεί στο iPhone 3G της υπουργού (αν δεν εγκαταστάθηκε ήδη) θα είναι το Google Earth, που παρουσιάσαμε κι εμείς στο xblog.gr πριν από μερικές ημέρες…

Αυτά σε ό,τι έχει να κάνει με το iPhone.

Πριν από μερικούς μήνες, η υπουργός βλέποντας τη Nikon D40 (αν δε κάνω λάθος) που χρησιμοποιεί ο Αχιλλέας, αγόρασε και η ίδια μία επαγγελματική DSLR ψηφιακή μηχανή, συγκεκριμένα προτίμησε μία Nikon D80! Αν νομίζετε τώρα ότι την πήρε και την έχει ακόμα κλεισμένη σε κάποιο συρτάρι, κάνετε λάθος… Η Ντόρα τη χρησιμοποίησε ακόμα και στο Πεκίνο, όταν είχε πάει για να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο, φωτογραφίζοντας διάφορα στιγμιότυπα από τους αγώνες και όχι μόνο.

Την απαθάνατισαν μάλιστα φωτογράφοι την ώρα που η ίδια φωτογράφιζε με τη Nikon D80. Απ΄ότι έμαθα οι φωτογραφίες που δείχνουν την υπουργό με τη Nikon ανά χείρας δημοσιεύτηκαν και σε κάποια εφημερίδα το καλοκαίρι (Το Βήμα ή Τα Νέα), ψάχνοντας όμως στις διαδικτυακές τους εκδόσεις δε βρήκα τη φωτο.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ίδια θέλησε να εξοπλίσει την ψηφιακή της με καλύτερο φακό με zoom, έτσι απέκτησε και έναν φακό Nikon 18-200MM, για να τραβάει ακόμα καλύτερες φωτογραφίες.

Επειδή, όμως, καλή η Nikon D80, αλλά δεν είναι μηχανή να την κουβαλάς στην τσάντα σου για καθημερινές λήψεις, το νέο της απόκτημα ήταν μία Panasonic Lumix DMC-TZ5 με οπτικό zoom 10x, την οποία χρησιμοποίησε αρκετά στη Νέα Υόρκη, όταν πήγε για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προς το τέλος του Σεπτέμβρη.

Η υπουργός επίσης στο πρόσφατο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη, ακόμα και τη λίγη ώρα που είχε για ξεκούραση, την αφιέρωσε σε μια βόλτα στο Applestore και σε άλλο “κατάστημα” (βάσω εισαγωγικά, γιατί εκεί τα καταστήματα είναι καταστηματάρες!), όπου αγόρασε και μία θήκη για το μικρό Sony Vaio που χρησιμοποιεί.

Προς Dora Web Team: Περιμένω στο flickr account της Ντόρας, εκτός από φωτογραφίες από τις δραστηριότητές της, να ανοίξετε ένα νέο photo set με φωτογραφίες που βγάζει η ίδια. Και φυσικά περιμένω μία φωτο με τη Ντόρα και τα gadgets της!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.