XBLOG logo @2x

Γιώργος Κοίλιαρης: Έχασε τη μάχη για τη ζωή

Δύο μήνες μετά τον τραυματισμό του στο Αφγανιστάν, ο Γιώργος Κοίλιαρης δεν τα κατάφερε και χθες έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ο μάχιμος δημοσιογράφος, που έχει κάνει αρκετές πολεμικές ανταποκρίσεις, βρισκόταν σε αποστολή στην εμπόλεμη ζώνη λίγο, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ανετράπη έξω από την Καμπούλ.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Άμπου Ντάμπι και στη συνέχεια με C-130 στην Αθήνα. Από τις 14 Οκτωβρίου νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, ενώ υποβλήθηκε και σε επέμβαση για να αποκατασταθούν τα τραύματα στον αυχένα.

Γεννήθηκε το 1956, σπούδασε ιστορία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Newcastle της Μ. Βρετανίας, ενώ εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Ελευθεροτυπία, Τα Νέα, Ελεύθερος Τύπος, Πρώτη, Flash, ΣΚΑΪ, ΝΕΤ.

Οι πολεμικές του ανταποκρίσεις πολλές: Λίβανος, Κουρδιστάν, Βοσνία, Ισραήλ, Γεωργία, Τουρκία, Πόλεμος του Κόλπου, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Αφγανιστάν κλπ.

Όσοι τον γνώριζαν έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για αυτόν. Ακούραστος, έτρεχε πάντα στην πρώτη γραμμή του πυρός και μετά διηγιόταν με τις ώρες ιστορίες από τις ανταποκρίσεις του στους νεότερους συναδέλφους του, στους οποίους δεν αρνήθηκε ποτέ τη βοήθειά του σε ό,τι χρειάζονταν, σε αντίθεση με τούς καβαλημένους “σταρ νέας γενιάς”.

R.I.P. Γιώργο Κοίλιαρη.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.