XBLOG logo @2x

Γιατί ακριβότερα τα online εισιτήρια για συναυλίες;

Concert

Σήμερα μπήκα κάποια στιγμή τυχαία στο ticketnet.gr και χάζευα τις συναυλίες και τα events που θα γίνουν στην Αθήνα. Το μάτι μου έπεσε στις τιμές των εισιτηρίων, όπου έκπληκτος είδα ότι αν κλείσεις το εισιτήριο μέσα από το site το πληρώνεις ακριβότερα απ΄ότι αν πας να το αγοράσεις ο ίδιος από κάποιο “φυσικό σημείο”!

Παραδείγματα:

  • James Blunt live in Athens (Θέατρο Λυκαβηττού 19-20/6/2008)
    Internet: 53€ – Φυσικά σημεία: 50€
  • PJ Harvey (Θέατρο Badminton 30/6/2008)
    Internet: 63€ – Φυσικά σημεία: 60€ (Β-Γ ζώνη)
  • Gloria Gaynor (Θέατρο Λυκαβηττού 9/7/2008)
    Internet: 43€ – Φυσικά σημεία:40€
  • Fly BEEyond Festival (Στάδιο Καραϊσκάκη 15-16/7/2008)
    Internet: 58€ – Φυσικά σημεία: 55€ (μονοήμερο)
  • Bjork (Κλειστό ΟΑΚΑ 31/7/2008)
    Internet: 62€ – Φυσικά σημεία: 57€ (αρένα)

Βλέποντας τις τιμές, λοιπόν, θυμήθηκα ένα post που είχε κάνει ο Νίκος στο nylon.gr, όταν έκλεισε δύο εισιτήρια για να πάει σε έναν αγώνα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Έγραφε λοιπόν ότι έκλεισε τα δύο εισιτήρια μέσω internet και πλήρωσε 60 ευρώ συν 0.90€ για “έξοδα επεξεργασίας”.

Στο post του παρέθεσε μερικούς λόγους για τους οποίους πολύ απλά θα έπρεπε όποιος κλείνει εισιτήριο μέσω διαδικτύου να το πληρώνει και φθηνότερα, με τους οποίους συμφωνώ απόλυτα:

  • Όταν αγοράζουμε εισιτήριο ηλεκτρονικά, δεν απασχολούμε προσωπικό ή έστω απασχολούμε πολύ λιγότερο προσωπικό (πχ 1 άτομο που θα λάβει την ηλεκτρονική μας παραγγελία και θα ασχοληθεί πχ με την επιβεβαιώση κλπ)
  • Αγοράζοντας εισιτήρια μέσω διαδικτύου και αρκετές ημέρες πριν βοηθάμε τους διοργανωτές στον προγραμματισμό τους, όπως πχ πόσο κόσμο μπορεί να περιμένουν
  • Διασφαλίζουν, όπως γράφει και ο Νίκος, μία αγορά εισιτηρίου, που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μην είχε γίνει καθόλου. Για παράδειγμα, κάποιος που θα αφήσει την αγορά του εισιτηρίου τελευταία στιγμή, μπορεί κάτι να γίνει και να μην πάει.

Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω με τι λογική έχουν ακριβότερα τα εισιτήρια για κάποιον που θα επιλέξει να τα παραγγείλει από το site τους και είναι φθηνότερα αν πάει να τα αγοράσει από κάποιο “φυσικό σημείο”.

Να τονίσω, τέλος, ότι το post δεν έχει να κάνει ειδικά με το ticketnet.gr, έτυχε να μπω σε αυτό να δω τιμές και μου έκανε εντύπωση -αρνητική- ό,τι είδα. Θέλω να δω τη γενικότερη λογική, αν υπάρχει “λογική” σε κάτι τέτοιο…

[photo by JeremyHall]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.