XBLOG logo @2x

Γενική Απεργία – Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούνται να συμμετάσχουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ, αλλά και τις τράπεζες.

Η συμμετοχή αναμένεται μαζική στις δύο προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, η μία στο Πεδίο του Άρεως στις 11:00 και η άλλη στην Ομόνοια στις 10:00, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Χειρόφρενο θα σηκώσουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα, στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στον Ηλεκτρικό και το Μετρό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί και από τις 9:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 10:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Ο Προαστιακός και το Τραμ δεν θα κινηθούν όλο το 24ωρο.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, ενώ προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στις πτήσεις, λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 4:00 το απόγευμα.

[photo by solidnet photos]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.