XBLOG logo @2x

Αύξηση 20% στα τέλη κυκλοφορίας

Έλα που διαμαρτυρόμαστε κιόλας! Έχουμε ένα άρτιο οδικό δίκτυο σε όλη τη χώρα, χωρίς λακούβες και μπαλώματα, η σήμανση λειτουργεί άψογα, δεν υπάρχει φωτεινός σηματοδότης που να μη λειτουργεί, δεν υπάρχουν δέντρα και άλλα εμπόδια που δε μας επιτρέπουν να δούμε το φανάρι προτού φτάσουμε σε απόσταση τριών μέτρων.

Γι΄αυτό, ο αγαπητός και συμπαθέστατος κύριος Αλογοσκούφης αποφάσισε να αυξήσει κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας. Ναι, πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι δε θα τα αυξήσει, αλλά ρε παιδιά δε βγαίνει η κυβέρνηση! Τι να κάνει κι ο “τσάρος” της Οικονομίας; Κλέφτης θα γίνει; Σε λίγο θα αρχίσει τις ληστείες και τις απαγωγές, όπως ο Παλαιοκώστας, για να τα βγάλει πέρα.

Ακολουθεί απόσπασμα από το σχετικό δελτίο τύπου που υπάρχει στο site του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών:

Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2009, όλων των επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων οχημάτων ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, κατά 20%.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε καμία αύξηση στα τέλη αυτά, για μεν τα επιβατικά οχήματα από το έτος 2005, για δε τα επαγγελματικά από το έτος 2002, ενώ τα ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα συνεχίζουν να απαλλάσσονται τόσο από τα τέλη ταξινόμησης όσο και από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

[photo by Bogdan Suditu]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.