XBLOG logo @2x

Αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Σύγκριση τιμών με αυτές που ίσχυαν πέρυσι

Αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήριαΔιαβάζω πριν από μερικές μέρες στο in.gr:

[..] Αυξημένες είναι φέτος οι τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων, κυρίως στα ταχύπλοα, μέσα στο καλοκαίρι. [..]

Πέρυσι τον Ιούλιο είχα κάνει ένα σχετικό post όταν έκλεινα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις διακοπές μου (Κεφαλονιά και Σκόπελο) και είχα παραθέσει μάλιστα τις τιμές των εισιτηρίων που είχα βρει. Έτσι και τώρα, διαβάζοντας για τις αυξήσεις, μπήκα στο travelplanet24 και έκανα μία αναζήτηση για ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σκόπελο (κατάγομαι από εκεί) με ημερομηνία ταξιδιού στις αρχές Αυγούστου, έτσι για να κάνω μία σύγκριση των τιμών που ίσχυαν πέρυσι με αυτές που ισχύουν φέτος.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Καλοκαίρι 2006
Από Άγιο Κωνσταντίνο για Σκόπελο
Jet Ferry: €31,60/άτομο – €73,10/αυτοκίνητο
Saos II: €19,00/άτομο – €67,10/αυτοκίνητο
Flying Cat: €31,70/άτομο
Δελφίνι: €31,70/άτομο

Καλοκαίρι 2007
Από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σκόπελο
Jet Ferry: €36,00/άτομο – €85,00/αυτοκίνητο
Saos II: €23,00/άτομο – €70,00/αυτοκίνητο
Flying Cat: €36,50/άτομο
Δελφίνι: €36,50/άτομο

Sorry για την έκφραση, αλλά ο Αγούδημος και η παρέα του ωραία θα μας τον πιάσουν τον κ**ο και φέτος! Ρε πάμε καλά, να πληρώνουμε τα σαπιοκάραβα 36 ευρώ; Αλλά καλά μας κάνουν! Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όσον αφορά τη γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος – Σποράδες, υπήρχε η Nomicos Lines, είχε 3-4 πλοία που έκαναν από 2 δρομολόγια το κάθε ένα καθημερινά! Τα τελευταία χρόνια όμως, που Nomicos Lines δεν υπάρχει, υπάρχει ο Αγούδημος με το Jet Ferry που το λανσάρει και καλά για κλειστού τύπου ταχύπλοο που έχει πάρει τη γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος – Σποράδες και υπάρχει και η Hellenic Seaways με το Εξπρές Σκιάθος (πρώην Χαρούλα Εξπρές) που έχει πάρει τη γραμμή Βόλος – Σποράδες και έτσι δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός στι γραμμές αφού οι 2 εταιρείες μοιράζονται τις γραμμές. ΟΚ υπάρχει και το Saos II της Saos Ferries, το οποίο μπορεί να έχει φθηνότερο εισιτήριο, αλλά κάνει 6-7 ώρες να φτάσει Σκόπελο και το κυριότερο είναι τίγκα στη σκουριά, κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχε γίνει παλιοσίδερα εδώ και χρόνια.

Τα Flying Cat πάλι (Hellenic Seaways) είναι γρήγορα και άνετα, ένα 30άρι ευρώ που τα πληρώναμε πέρυσι και πρόπερσυ σχετικά καλά ήταν, αλλά φέτος 36,50 ευρώ είναι μεγάλη αύξηση, δηλαδή του χρόνου θα πάει 40 και σε μερικά χρόνια πόσο θα πληρώνουμε για ένα ταξίδι; Καλύτερα να πηγαίνουμε κολυμπώντας!

Αλλά καλά να πάθουμε, αφού ανεχόμαστε αυτούς τους μ*****ς που μας κυβερνάνε και τους ψηφίζουμε, καλά να πάθουμε! Ποιος είχε την ιδέα να απελευθερώσει τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια; Μ΄αρέσει που έλεγαν τότε ότι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες που θα προέκυπτε με την απελευθέρωση των τιμών θα λειτουργούσε υπέρ του επιβατικού κοινού! Τρίχες κατσαρές! Τελικά ΟΛΕΣ οι εταιρείες ανταγωνίζονται ποια θα έχει το ακριβότερο εισιτήριο και όχι το φθηνότερο! Και ειδικά για τις Βόρειες Σποράδες για ποιον ανταγωνισμό μιλάμε όταν η μία εταιρεία έχει πάρει τα δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντίνο και η άλλη από Βόλο;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.