XBLOG logo @2x

Ασφαλιστικό go on

Ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ τόνισε πως δεν θα εξαιρεθεί κανείς από τις ενοποιήσες των ταμείων. Για περίπου ένα εκατομμύριο ασφαλισμένους και κυρίως για μητέρες με ανήλικα παιδιά οι ασφαλιστικές αλλαγές θα είναι σκληρές, καθώς θα συνταξιοδοτούνται πέντε χρόνια αργότερα. Οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν δραστικά, ενώ σε ηλικία 65 ετών και ύστερα από δύο τετραετίες θα βγαίνουν στη σύνταξη οι βουλευτές.

Σήμερα το πρωί πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε αύξηση της σύνταξης του μεμονωμένου αγρότη στα 550 ευρώ και στα 950 για το ζευγάρι. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα πρότεινε για τους άνδρες αγρότες σύνταξη στα 60 έτη και για τις γυναίκες στα 55. Διπλασιασμό αγροτικών συντάξεων χωρίς όμως την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα.

Ο Αλέκος Αλαβάνος τέλος τόνισε πως πρέπει να τιμάμε την αγρότισσα, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για σύνταξη που δεν φτάνει ούτε για φιλοδώρημα σε κομμωτήριο.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.