XBLOG logo @2x

Απόπειρα phishing στο Twitter

Η πρώτη (αν κάνω λάθος διορθώστε με) απόπειρα phishing μέσω του Twitter είναι γεγονός… Πριν από λίγο έλαβα direct message μέσω του Twitter το οποίο έγραφε:

hey! check out this funny blog about you…
http://jannawalitax.blogspot.com/

Έκανα κλικ στο link για να δω περί τίνος πρόκειται. Μπαίνοντας λοιπόν στο jannawalitax.blogspot.com είδα ότι αυτόματα με κατεύθυνε στη διεύθυνση twitter.access-logins.com/login, μία σελίδα που μοιάζει με αυτή του Twitter, αλλά που δεν είναι το Twitter!

Οπότε εκεί βεβαιώθηκα ότι κάτι ύποπτο παίζει…

Μπαίνοντας αμέσως στο Twitter, είδα ότι ανέφεραν κι άλλοι ότι έλαβαν τέτοια direct messages που τους καλούσαν να επισκεφθούν το παραπάνω link που οδηγεί σε μία σελίδα που μοιαζει με αυτή του Twitter, αλλά δεν είναι και μόνο σκοπό έχει να υποκλέψει τα στοιχεία σύνδεσής σας με το Twitter.

Γι΄αυτό προσοχή: Αν έχετε Twitter και λάβετε τέτοιο μήνυμα που σας καλεί να μπείτε στο παραπάνω link, απλά διαγράψτε το.

Μπορείτε να δείτε τι είναι Phishing με ένα κλικ εδώ.

Επί τη ευκαιρία, αν χρησιμοποιείτε Twitter μπορείτε να με κάνετε follow και να δείτε τα tweet μου στο twitter.com/johnkarak.

Update: Οι υπεύθυνοι του Twitter με ένα tweet στο επίσημο Twitter Account εφιστούν την προσοχή σε όλους τους χρήστες για την προσπάθεια phishing. [via]

twitter.com/twitter

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.