XBLOG logo @2x

Αποκλειστικό: Ο Νίκος Ευαγγελάτος εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία για να στραφεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του xblog.gr που προέρχονται από ασφαλείς και αξιόπιστες πηγές, ο Νίκος Ευαγγελάτος, μετά τις χθεσινές “Αποδείξεις” για τα ηλεκτρονικά καταστήματα, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη δημοσιογραφία και να στραφεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο!

Βλέπετε, τα νούμερα του δελτίου ειδήσεων δεν λένε να ανέβουν, ο χώρος των ΜΜΕ γενικά πάει απ΄το κακό στο χειρότερο και οι περικοπές και οι απολύσεις μόνο ανασφάλεια προκαλούν.

Έτσι, ο γνωστός δημοσιογράφος αντί να αγχώνεται κάθε μέρα αν πήγε καλά το δελτίο, αν θα μειωθούν οι αποδοχές του, αν, αν, αν… Είδε τα παραδείγματα που παρουσιάστηκαν στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του, όπου νέοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι επιχείρησαν στο internet και πλούτισαν, και ετοιμάζεται κι αυτός για σίγουρα κέρδη!

Αστειεύομαι φυσικά!

Αν και κάποιος που δεν πολυασχολείται με το internet, παρακολουθώντας την χθεσινή εκπομπή, θα αναρωτηθεί “γιατί τρέχω κάθε μέρα να βγάλω τα προς το ζην, ενώ είναι τόσο εύκολο να πλουτίσω με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα”;

Παρουσιάστηκαν κάποια ηλεκτρονικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων το e-shop.gr, το ouaou.gr και το apothema.gr, αλλά και άλλα διαδικτυακά εγχειρήματα όπως το zoo.gr, που σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι ιδιοκτήτες τους είναι κερδοφόρα και εν μέσω οικονομικής κρίσης τα έσοδά τους σημειώνουν συνεχή αύξηση.

Φυσικά, όπως σημειώνει και ο Σίμος στο bfax, το e-shop για παράδειγμα δεν ξεκίνησε με την επιτυχία που σημειώνει σήμερα, αλλά για χρόνια έμπαινε μέσα.

Ο ιδιοκτήτης του ouaou.gr επίσης είπε πολύ σωστά ότι είναι λάθος να ακούγεται η άποψη ότι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δεν έχει έξοδα κλπ. Σίγουρα ίσως έχει λιγότερα έξοδα από ένα φυσικό κατάστημα, αλλά χρειάζονται σημαντικά ποσά για να έχεις ένα άρτιο site, να το διαφημίσεις, να το προωθήσεις και να το στηρίξεις γενικότερα.

Οι προσπάθειες στο internet που έφεραν πολλά χρήματα με λίγη δουλειά είναι ελάχιστες. Μία από αυτές είναι το iSteam, η εφαρμογή για iPhone που έφτιαξε μια παρέα τριών νέων και πραγματικά μαγκιά τους που έβγαλαν σε μερικούς μήνες 120.000 δολάρια από την εφαρμογή, την οποία ανέπτυξαν σε μία εβδομάδα.

Αυτά τα ολίγα για να μη νομίζει κανείς ότι πράγματι με μερικά κλικ μπορεί κανείς να γεμίσει τον τραπεζικό του λογαριασμό με πολλές χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.