XBLOG logo @2x

Απαντήσεις από το Δήμο Αθηναίων και νέα ερωτήματα

Μετά τα νέα ερωτήματα που υπέβαλα σε επικοινωνία που είχα με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων σχετικά με το προηγούμενο portal [ερωτήματα που είχαν κι άλλοι bloggers], προστέθηκαν στη σχετική ανακοίνωση μερικά ακόμη στοιχεία, τα οποία και σας παραθέτω:

Όσον αφορά τη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη δαπάνη δημιουργίας της διαδικτυακής πύλης, θα ήταν χρήσιμο να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες παρατηρήσεις:

Το portal σχεδιάστηκε κατά τρόπο τέτοιο ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες μιας πόλης που φιλοξένησε ένα επικοινωνιακά κορυφαίο γεγονός όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Με το ποσό αυτό καλύφθηκαν τα παρακάτω:
– Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός portal ικανού να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πόλης των Αθηνών και μάλιστα κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων.
– Η φιλοξενία του portal σε μηχανήματα του αναδόχου για περισσότερο από 2,5 χρόνια τόσο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου τέθηκαν πολύ υψηλές προδιαγραφές επισκεψιμότητας, όσο και στη συνέχεια με επίσης υψηλές προδιαγραφές (όχι όμως επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων).
– Τεχνική υποστήριξη του portal και ανάπτυξή του με νέες εφαρμογές και συνεχή ανανέωση του περιεχομένου για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τα δυόμισι χρόνια.

Όσον αφορά στη διαδικασία κατακύρωσης του έργου:
– Διενεργήθηκε διεθνής διαγωνισμός. Του διαγωνισμού προηγήθηκε πολύμηνη διαβούλευση στην οποία κάθε ενδιαφερόμενος είχε δικαίωμα να καταθέσει για την προκήρυξη, τον προϋπολογισμό κλπ ενδεχόμενες ενστάσεις. Δεν τέθηκε από κανέναν και σε κανένα χρονικό σημείο της διαβούλευσης θέμα ύψους προϋπολογισμού. Το διαγωνισμό επόπτευσε διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία και ομόφωνα κατέληξε σε όλες τις αποφάσεις.
– Ο διαγωνισμός κατέληξε τελικά στην αποδοχή της προσφοράς εκείνης η οποία ήταν όχι μόνο αυτή που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, αλλά και εκείνη με τη χαμηλότερη τιμή.
– Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι μεγαλύτερες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες του κλάδου (έξι) και μάλιστα με τη μορφή κοινοπραξιών.
– Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού έγινε δεκτό χωρίς καμιά ένσταση ή προσφυγή.
– Η υλοποίηση του έργου έλαβε χώρα κανονικά, πάντοτε υπό την επίβλεψη διαπαραταξιακής επιτροπής.
– Η διαδικασία στο σύνολό της εγκρίθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας, η οποία ανέλαβε άλλωστε και τη χρηματοδότηση του έργου.

Αναρωτιέμαι λοιπόν τώρα ποιες άλλες προσφορές έγιναν για αυτό το portal, οι οποίες μάλιστα ήταν και ακριβότερες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην παραπάνω ανακοίνωση; Ποιες άλλες εταιρείες έδωσαν προσφορά; Τι περιελάμβανε αναλυτικά η κάθε προσφορά; Όπως και να ΄χει πάντως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα χρήματα που δόθηκαν ήταν πάρα πολλά και στην ουσία εγώ τα θεωρώ “πεταμένα” λεφτά. Πεταμένα χρήματα δικά μας, των δημοτών της Αθήνας και όχι μόνο. Μην ξεχνάμε ότι και τα χρήματα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δικά μας λεφτά είναι…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.