XBLOG logo @2x

Αν αυτά συμβαίνουν στην αστυνομία τότε δεν πάμε καθόλου καλά!


Το παραπάνω βιντεάκι το είδα σε post του Νίκου στο Nylon, ο οποίος το πρωτοείδε εδώ. Εάν πράγματι αυτό το βιντεάκι είναι μέσα από αστυνομικό τμήμα, τότε δε ξέρω τι να πω, τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν ξεφύγει πολύ και κάθε μέρα ξεφεύγουν όλο και περισσότερο! Στο βίντεο φαίνεται ο τρόπος που αντιμετωπίζονται δύο μετανάστες στο τμήμα. Τους βάζουν να χτυπάει ο ένας τον άλλο κλπ.. Μπορεί να έχουν κάνει οτιδήποτε αυτοί, να έκλεψαν, να χτύπησαν κλπ, αλλά τέτοια αντιμετώπιση από τα “όργανα της τάξης” δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση!! Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο ο Καραμανλής οφείλει να στείλει τον Πολύδωρα και όλους τους ανευθυνο-υπεύθυνους της αστυνομίας στα σπίτια τους!

Update: Είδα πριν από λίγο το θέμα και στο Mega, ενώ στο site του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ανέβηκε πριν από λίγο δήλωση του κου Πολύδωρα σχετικά με το θέμα:

«Η πράξη (που είδα στο DVD η οποία έλαβε χώρα στο Α.Τ. Ομονοίας στις 24-06-2006) είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Προσβάλλει ευθέως τον πολιτισμό μας και θίγει βάναυσα το κύρος της Αστυνομίας. Oι υπεύθυνοι αστυνομικοί θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ήδη τίθεται σε διαθεσιμότητα ο Αρχιφύλακας, δράστης του επεισοδίου, και μετακινείται ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας. Η μεταχείριση των κρατουμένων πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό στα κατά το Σύνταγμα και τον Νόμο δικαιώματά τους. Κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας θα αντιμετωπίζεται με την μέγιστη αυστηρότητα προκειμένου να μη δημιουργείται ούτε η ελάχιστη σκιά στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας . Ως προς το ποινικό μέρος σχηματίζεται δικογραφία που υποβάλλεται αμέσως στον Εισαγγελέα».

Ωραία, πάλι στα μαλακά πέφτουν. Τώρα εμένα γιατί κάτι μου λέει ότι μετά από λίγο καιρό ο δράστης αρχιφύλακας θα επιστρέψει στην υπηρεσία και ο διοικητής που μετακινείται τώρα θα επανέλθει επίσης λίγο καιρό μετά; Γιατί δεν τιμωρούνται με απόταξη από το Σώμα; Να δούμε μετά θα ξανακάνουν τέτοιες μαλακίες στα τμήματα;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.