XBLOG logo @2x

Ανησυχία για την νόσο των χοίρων

Μετά τις αγελάδες και τις κότες, τώρα πλέον έχουμε και τους χοίρους. Η γρίπη των χοίρων, λοιπόν, είναι η νέα ασθένεια που έθεσε σε συναγερμό την επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως. Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ώρα με την ώρα, οι χώρες όλου του κόσμου έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Μέχρι στιγμής τα περισσότερα κρούσματα έχουν βρεθεί στο Μεξικό, όπου ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει πλέον στα 103 άτομα και, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας της χώρας Χοσέ Άνχελ Κόρδοβα, στο νοσοκομείο βρίσκονται τουλάχιστον 400 άτομα, ενώ έχουν βρεθεί περίπου 1.600 ύποπτα κρούσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο ιός αν εξελιχθεί μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος. Ο Κέιτζι Φουκούντα, προσωρινός γενικός διευθυντής για τη Δημόσια Ασφάλεια και το Περιβάλλον του Οργανισμού, τόνισε πως ο κόσμος είναι πλέον πολύ καλύτερα οργανωμένος για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η επίτροπος Υγείας Α. Βασιλείου θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο για να συναντηθεί με τους ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών, ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση που έχει προκύψει.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.