XBLOG logo @2x

Αναστολή της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Τέλος στις καθημερινές διακοπές ρεύματος

Σήμερα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποφάσισε την αναστολή της απεργίας, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα αρκετές μέρες τώρα να έχουμε καθημερινά ολιγόωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα. Ειλικρινά υπήρχαν περιπτώσεις που είχα εκνευριστεί με όλη αυτή την κατάσταση, κυρίως με την ασυνέπεια ακόμα και όταν ανακοίνωναν τις ώρες που θα διακόψουν την ηλεκτροδότηση και το έκαναν αρκετή ώρα νωρίτερα μέχρι αρκετή ώρα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Αναρωτιόμουν πολλές φορές αν η Βουλή ή τα σπίτια και τα γραφεία υπουργών και βουλευτών είχαν κανονικά ρεύμα ή είχαν κι αυτοί διακοπές; Σκέφτηκα επίσης ότι ίσως ήταν προτιμότερο μία ή δύο ημέρες να έκοβαν το ρεύμα για επτά ώρες σε όλη την Ελλάδα, εκτός από τα νοσοκομεία και όπου αλλού υπάρχει άμεση ανάγκη για ρεύμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:

  • Τίποτα δεν τελείωσε, ο αγώνας συνεχίζεται
  • Η κυβέρνηση θα βρίσκει μπροστά της τους εργαζόμενους της ΔΕΗ

Ο Αγώνας μας δεν σταματά εδώ θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Το τέλος δεν είναι εδώ όπως κάποιοι ίσως αφελώς πιστεύουν. Το τέλος είναι εκεί που εμείς θα έχουμε νικήσει. Από σήμερα το βράδυ αλλάζουμε τακτική. Αναστέλλεται ο αγώνας μας με την μορφή των επαναλαμβανόμενων απεργιών. Ο αγώνας μας από εδώ και πέρα θα συνεχιστεί:

  • Με δυναμικές κινήσεις και ενέργειες κάθε μορφής και διάρκειας όπως θα κρίνεται κάθε φορά από το Δ.Σ.
  • Με προσφυγή σε όλα τα νομικά επίπεδα τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στόχος μας: Να βγει ο νόμος αντισυνταγματικός.
Τελικός στόχος: Η εξαίρεση μας από την ενοποίηση.

Όχι γιατί δεν σεβόμαστε τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ αλλά γιατί δεν υπήρχε κανένας λόγος να διαλύσουν τον ασφαλιστικό μας φορέα.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.