XBLOG logo @2x

Αναξιόπιστοι χρήστες σε sites αγγελιών: Τι να προσέξετε

Καθώς τα sites ηλεκτρονικών αγγελιών εξελίσσονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας, έχουν αρχίσει να εισχωρούν σε αυτά επιτήδειοι, οι οποίοι προσπαθούν να «κοροϊδέψουν» τους υπόλοιπους χρήστες και να τους κλέψουν λεφτά.

Μιας και τα τρία τελευταία χρόνια έχω πραγματοποιήσει πάρα πολλές συναλλαγές, έχω δει πολλούς fake users που έχουν ως στόχο να σου πουλήσουν κάτι που στην ουσία δεν το έχουν, απλά και μόνο για να σου πάρουν τα λεφτά.

Ωστόσο δεν είναι τόσο δύσκολο να τους αναγνωρίσετε και να τους αποφύγετε. Μπορεί να μην είναι πάρα πολλοί στα ελληνικά sites αγγελιών, λίγη προσοχή παραπάνω όμως δεν βλάπτει.

Πώς θα αναγνωρίσετε τους fake users

  • Συνήθως πρόκειται για χρήστες που προσφέρουν ηλεκτρονικές συσκευές ή κινητά τηλέφωνα.
  • Γράφουν τα κείμενα τους στα αγγλικά ή μπορεί να είναι μεταφρασμένα στα ελληνικά από κάποιο ηλεκτρονικό μεταφραστή, που σημαίνει ότι είναι ασύντακτα και έχουν αρκετά λάθη.
  • Συνήθως είναι χρήστες με μηδενική ή με αρνητική αξιολόγηση από άλλους χρήστες. Καλό είναι πριν αγοράσουμε κάποιο αντικείμενο να προσέχουμε τις αξιολογήσεις και το τι έχει αναφέρει ο καθένας για τον συγκεκριμένο χρήστη.
  • Δεν έχουν κάποιο τηλέφωνο στα στοιχεία τους ή δίνουν τηλέφωνα Αγγλίας (0044+) και αφρικανικών χωρών (Νιγηρίας, Καμερούν).
  • Σπανίως απαντάνε στα emails ή αν απαντήσουν γράφουν μόνο στα αγγλικά.
  • Δεν πραγματοποιούν συναλλαγές με αντικαταβολή ή με συνάντηση, αλλά μόνο μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή μέσω PayPal.

Καλό είναι αν συναντήσετε χρήστες που νομίζετε ότι είναι ύποπτοι να τους αναφέρετε στον διαχειριστή του εκάστοτε site, γιατί μπορεί εσείς να μην την πατήσετε, αλλά να την πατήσουν κάποιοι άλλοι.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.