XBLOG logo @2x

Ανακυκλώστε τα ρούχα σας

Η οικονομική κρίση οδηγεί στη… δημιουργία, μέσω οικολογικών εναλλακτικών λύσεων! Αν δεν υπάρχει ευρώ στο πορτοφόλι, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα γκαρνταρόμπα ανακυκλώνοντας διάφορα υλικά που δεν χρειάζεστε αλλά και ρούχα που δεν φοράτε πια. Έτσι θα σταματήσει η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, καθώς τα πάντα ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται, ταυτόχρονα όμως θα προστατέψετε και την τσέπη σας.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση ANCE, στο πλαίσιο της δράσης της για την προώθηση ενός βιώσιμου και λιγότερο καταναλωτικού τρόπου ζωής σε όλα τα επίπεδα, διοργανώνει για δεύτερη φορά πρωτοποριακά εργαστήρια στα οποία ανακυκλώνουν διάφορα υλικά με τα οποία δημιουργούν κοσμήματα, ρούχα, αξεσουάρ, αλλά και στολίδια για τα Χριστούγεννα.

Στο εργαστήρι μπορείτε να ανακυκλώσετε τα παλιά σας ρούχα, να ανταλλάξετε υλικά και ιδέες και να φτιάξετε μοναδικά χειροποίητα αξεσουάρ με την βοήθεια έμπειρων εικαστικών, σχεδιαστών μόδας και αργυροχρυσοχοΐας. Τα εργαστήρια ξεκινούν από αυτό το Σάββατο και για κάθε Σάββατο, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε πως μπορείτε να δημιουργήσετε πάνω σε ρούχα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, αξιοποιώντας τα όσα έχετε.

Σε πρώτη φάση το εργαστήριο δείχνει τρόπους να αξιοποιήσετε τα παλιά ή όσα δεν χρειάζεστε ρούχα, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά. Χρησιμοποιώντας δηλαδή κλωστές, κουμπιά και φιόγκους μπορούμε να βάλουμε ξανά στη μόδα όσα ρούχα έχουμε θάψει στην ντουλάπα.

Ακολουθούν μαθήματα όπως η δημιουργία κοσμημάτων από ύφασμα, μέταλλο και άλλων υλικών αλλά και τσαντών από τα παλιά ρούχα. Ακόμα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε να φτιάχνετε αγγελάκια από πυλό και ύφασμα αλλά και μπάλες, δεντράκια από φελιζόλ και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες, όπως οι μετανάστες, οι άνεργοι και τα άτομα τρίτης ηλικίας μπορούν να συμμετέχουν στα εργαστήρια δωρεάν. Για τους υπόλοιπους κοστίζει από 40 έως 80 ευρώ το μήνα.

ANCE
Μιαούλη 15Α, Ψυρρή, 5ος όροφος
Σταθμός Μετρό – ΗΣΑΠ “Μοναστηράκι”
Τηλέφωνα: 2108215343, 2108215044
Website: www.ance-hellas.org

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.