XBLOG logo @2x

Ανακοίνωση της ΕΕΤΤ για το οικονομικό πρόγραμμα του ΟΤΕ «All-in-One»

ΟΤΕ

Ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα του ΟΤΕ «All-in-One» εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Συγκεκριμένα η ΕΕΤΤ έχει ζητήσει από τον ΟΤΕ συγκεκριμένα στοιχεία για το πρόγραμμα, τα οποία όμως ο ΟΤΕ δεν δίνει, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη εξουσιοδότησης της ΕΕΤΤ, με αποτέλεσμα η ΕΕΤΤ να μην μπορεί να εξετάσει το εν λόγω πρόγραμμα.

Η ανακοίνωση της ΕΕΤΤ αναφέρει τα εξής:

Aναφορικά με την εξέταση του «προγράμματος»  που η ΟΤΕ ΑΕ ονομάζει «All-In-One», το οποίο συνδυάζει υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (και για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελληνική αλλά και στην Ευρωπαϊκή αγορά), η ΕΕΤΤ έχει επανειλημμένως ζητήσει κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών την παροχή συγκεκριμένων στοιχείων, προκειμένου να διευκρινίσει τους όρους του εν λόγω «προγράμματος» και να προχωρήσει στην ενδελεχή εξέτασή του.

Η διαδικασία αυτή είναι αναγκαία, επειδή ορισμένες υπηρεσίες του «προγράμματος» αφορούν αγορές που υπόκεινται σε «εκ των προτέρων» (ex ante) ρύθμιση. Σύμφωνα με το ισχύον εθνικό και το κοινοτικό ρυθμιστικό πλαίσιο, «συνδυαστικά» (bundling) «προγράμματα»-πακέτα εταιρειών με «Σημαντική Ισχύ στην Αγορά» που περιλαμβάνουν ρυθμιζόμενες αλλά και μη ρυθμιζόμενες υπηρεσίες πρέπει να κοινοποιούνται στη Ρυθμιστική Αρχή προς έγκριση.

Ωστόσο, η ΟΤΕ Α.Ε επικαλούμενη δήθεν έλλειψη εξουσιοδότησης της ΕΕΤΤ, έχει αρνηθεί να παράσχει (ως όφειλε) τα αιτηθέντα στοιχεία. Με αυτά τα δεδομένα, η ΕΕΤΤ αδυνατεί να προχωρήσει στην εξέταση του εν λόγω «προγράμματος», δεδομένου ότι αρκετά βασικά χαρακτηριστικά του (όπως π.χ., το ύψος και είδος της προτεινόμενης έκπτωσης, κ.α.) παραμένουν ακόμη  αδιευκρίνιστα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.