XBLOG logo @2x

Αλλαγές στην πολιτική ασφαλείας της Google

Τον περασμένο Μάιο μεγάλος θόρυβος είχε δημιουργηθεί όταν η Google παραδέχθηκε δημόσια ότι τα street view οχήματά της συνέλεγαν δεδομένα από ξεκλείδωτα Wi-Fi σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Μάλιστα, σε μερικές χώρες οι αρχές «αναγκάστηκαν» να κάνουν εφόδους στα γραφεία της Google για να κάνουν λεπτομερή έρευνα.

Πριν από λίγες μέρες, λοιπόν, η Google ανέβασε στο επίσημο blog της κείμενο με τις νέες πολιτικές ασφαλείας που θα εφαρμόσει.

Καταρχάς διόρισαν την Alma Whitten υπεύθυνη για θέματα ασφαλείας, η οποία έχει πολυετή εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Ακόμη, όλοι οι υπάλληλοι της Google πέρασαν από σεμινάριο για τις αρχές ασφαλείας και υποχρεώθηκαν να υπογράψουν τον νέο Κώδικα Συμπεριφοράς της εταιρίας που είναι ακόμα πιο αυστηρός και σκοπό έχει να αποτρέψει μελλοντικές ενέργειες παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Τέλος, λόγω και της αύξησης του μεγέθους της εταιρίας, εισάγονται νέοι κανονισμοί και δικλίδες ασφαλείας  για την προστασία των δεδομένων των χρηστών (πχ αναλυτική καταγραφή στοιχείων).

Από αυτό το κείμενο όμως βγήκε και μια ακόμα είδηση που αφορά στο συμβάν του Μαΐου. Η  Google παραδέχθηκε ότι τα οχήματα street view συνέλεγαν και κωδικούς, κάτι το οποίο αρχικά είχε αρνηθεί.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί γενικότερα όλους τους χρήστες του διαδικτύου.

Εσείς τι κάνετε για να προστατέψετε τα προσωπικά σας στοιχεία; Όταν κάνετε εγγραφή σε online υπηρεσίες (πχ email) δίνετε τα πραγματικά σας στοιχεία;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.