XBLOG logo @2x

ΑΕΚ και ΑΡΗΣ εκτός Κυπέλλου Uefa

Μήπως κάτι δεν πάει και τόσο καλά με το ελληνικό ποδόσφαιρο; Εκτός από τον Παναθηναϊκό που κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, οι υπόλοιπες ομάδες έδειξαν το χειρότερο ευρωπαϊκό τους πρόσωπο και αποκλείστηκαν. Ας αφήσουμε τον Ολυμπιακό, γιατί είναι μία πονεμένη ιστορία (αφού κι εγώ είμαι Ολυμπιακός) και ας πάμε στις ομάδες μας στο κύπελλο Uefa.

Τόσο ο Άρης όσο και η ΑΕΚ δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια των αντιπάλων τους και αποκλείστηκαν από τον επόμενο γύρο. Φτωχό αποδείχτηκε το 1-0 του πρώτου αγώνα του Άρη με αντίπαλο τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα, καθώς οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν με 2-0 στην Κροατία και έμειναν εκτός Ευρώπης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δέχτηκε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο από τους Κροάτες και δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Από την άλλη μεριά ούτε η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει αφού δεν μπόρεσε να ανατρέξει το εις βάρος της 0-1 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ και με το ισόπαλο 2-2 στο “ΓΣΠ” της Κύπρου αποχαιρέτησε το κύπελλο Uefa. Οι Κύπριοι άνοιξαν το σκορ στο 10′ με πλασέ του Ντούρο, ενώ η ΑΕΚ ισοφάρισε έξι λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Μπλάνκο, μετά από εκτέλεση φάουλ του Άγγελου Μπασινά.

Στο 58′ ο “δικέφαλος” έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Νάτσο Σκόκο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για “θέατρο”. Η Ομόνοια εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και στο 70′ προηγήθηκε με 2-1. Ο Οκκάς πάσαρε στον Ντούρο και εκείνος νίκησε για δεύτερη φορά τον Σάχα.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 89′ ο Παυλής με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Να σημειώσουμε ότι η Ένωση τελείωσε την αναμέτρηση με εννέα παίκτες, αφού ο Χουανφράν αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα σε μαρκάρισμα που επιχείρησε.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.