XBLOG logo @2x

Αγγελιόσημο: Ταφόπλακα στην ανάπτυξη του Internet

Ταφόπλακα στην ανάπτυξη του ελληνικού internet βάζει η κυβέρνηση, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μέσα στο οποίο περιέχεται και άρθρο το οποίο κάνει λόγο για επιβολή αγγελιοσήμου στις διαφημίσεις του ελληνικού internet. Ακόμα ένας φόρος, ακόμα μία προσπάθεια να πετσοκόψουν ότι έμεινε να αναπτυχθεί…

Το επίμαχο άρθρο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Η εφημερίδα «Το Βήμα» πριν από μερικές ημέρες δημοσίευσε όλο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί για ψήφιση η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Ακολουθεί μέρος του άρθρου 68 σχετικά με την επιβολή αγγελιοσήμου στις ιντερνετικές διαφημίσεις:

«Το προσωπικό που απασχολείται με μία από τις ειδικότητες όπως αυτές ορίζονται στις παρ. 6 και 7 του άρθρου 5 του π.δ. 284/1974 (Α΄ 101) κατά κύριο επάγγελμα με σχέση εξαρτημένης εργασίας με μισθό, σε σελίδα ή πύλη του Διαδικτύου που διατηρούν οι ημερήσιες εφημερίδες που εκδίδονται στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν στην Ελλάδα και έχουν ως αποκλειστική δραστηριότητα την παροχή, μέσω Διαδικτύου, οπτικοακουστικού περιεχομένου, εφόσον το περιεχόμενο αυτό έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι πρωτογενές, παρέχεται σε καθημερινή βάση και συνεχή ροή και περιλαμβάνει ειδήσεις, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά, αθλητικά γεγονότα, εκδηλώσεις, καθώς και άρθρα, σχόλια, συνεντεύξεις ή συζητήσεις, για τα θέματα αυτά.

Διαφημίσεις ή με πληρωμή δημοσιεύματα που προβάλλονται ή καταχωρούνται στην ηλεκτρονική σελίδα ή πύλη του Διαδικτύου που διατηρούν οι αναφερόμενες στην προηγούμενη παράγραφο επιχειρήσεις, υπόκεινται στην επιβάρυνση αγγελιοσήμου, στο ίδιο ποσοστό που προβλέπεται κάθε φορά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, το οποίο κατανέμεται στους φορείς και κατά την ίδια αναλογία».

Τι είναι το αγγελιόσημο;

Το αγγελιόσημο, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι μία εισφορά 21,5% υπέρ των δημοσιογραφικών ταμείων, που πλήρωναν μέχρι πρότινος όλοι οι διαφημιζόμενοι σε κάθε διαφήμιση που έβαζαν στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Πλέον αυτή η εισφορά θα καταβάλλεται και για διαφημίσεις στα sites.

Πετσοκόβουν ένα μέσο που βρίσκεται σε ανάπτυξη

Το internet στην Ελλάδα είναι ένα μέσο που βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη τα τελευταία 1-2 χρόνια επί της ουσίας, με πολλές ιντερνετικές προσπάθειες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Είναι κρίμα λοιπόν να επιχειρείται να μπει ταφόπλακα στην ανάπτυξη αυτού του μέσου, από μία κυβέρνηση που έχει πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος απ΄ότι φαίνεται είναι γνώστης των νέων τεχνολογιών και του ίντερνετ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.