XBLOG logo @2x

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του μαθητή που κλήθηκε να επιστρέψει από την Γ΄Λυκείου δύο τάξεις πίσω!

Κανονικά θα δώσει Πανελλήνιες Εξετάσεις ο μαθητής λυκείου της Λευκίμμης στην Κέρκυρα, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος ενώ φοιτούσε στην Γ΄Λυκείου κλήθηκε να επιστρέψει στην Α΄Λυκείου!

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από δύο χρόνια, το Συμβούλιο των Καθηγητών άφησε τον μαθητή στην ίδια τάξη (Α΄Λυκείου) από απουσίες. Οι γονείς του τότε προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, αφού οι απουσίες ήταν δικαιολογημένες, λόγω του ότι ο μαθητής νοσηλεύτηκε με μονοπυρήνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Το δικαστήριο, με προσωρινή απόφαση, ανέστειλε την απόφαση των καθηγητών και έτσι ο μαθητής προβιβάστηκε στην Β΄Λυκείου. Ύστερα ολοκλήρωσε και την Β΄Λυκείου και ενώ φοιτούσε φέτος στην Γ΄Λυκείου, το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων εξέδωσε την οριστική απόφαση, με την οποία καλούσε τον μαθητή να επιστρέψει στην Α΄Λυκείου!

Απίστευτο κι όμως αληθινό και… ελληνικό!

Πρωτοείδα το θέμα την Παρασκευή στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου ήταν καλεσμένος ο πατέρας του μαθητή και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, που δεσμέυτηκε να δώσει λύση στο θέμα. Έτσι, σήμερα, η γ.γ. του υπουργείου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση, δίνοντας έτσι λύση στο πρόβλημα του μαθητή που ήταν κυριολεκτικά για γέλια και για κλάματα!

Το παιδί, όπως αποφασίσαμε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την Γ΄τάξη Λυκείου και θα δώσει Πανελλήνιες Εξετάσεις. Υπάρχει μία δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, το οποίο είναι δικαστήριο Διοικητικό και έκρινε καθαρά το τυπικό σχετικά με την πράξη του Διευθυντή αν ήταν δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες οι απουσίες και στο σημείο δικαίωσε τον Διευθυντή.

Όμως, αυτή η απόφαση αν είχε έρθει τρία χρόνια πριν, μετά την αίτηση αναστολής εκτέλεσης, όντως θα υλοποιούνταν. Αυτήν την ώρα, τρία χρόνια μετά και έχοντας ολοκληρώσει την Α΄Λυκείου, την Β΄Λυκείου και κατά το 80% την Γ΄Λυκείου, δεν μπορούμε να τον επαναφέρουμε να παρακολουθήσει ξανά το ίδιο πρόγραμμα σπουδών. Ως εκ τούτου, εκλείπει ο λόγος που θα μπορούσε η δικαστική απόφαση να υλοποιηθεί και καλείται ο μαθητής να ολοκληρώσει την Γ΄τάξη.

[photo by dotbenjamin]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.