XBLOG logo @2x

Έτοιμο το Υπουργείο Εσωτερικών για τις Ευρωεκλογές

Την τελική δοκιμή του συστήματος μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών παρακολούθησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Η δοκιμή λειτουργίας του συστήματος μετάδοσης των αποτελεσμάτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ έγινε επαλήθευση της λειτουργίας των τηλεφωνικών συνδέσεων και επιβεβαιώθηκε η καλή επικοινωνία όλων των υπαλλήλων των υπηρεσιών του υπουργείου, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Νομαρχιακών Διαμερισμάτων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, ήδη από σήμερα αρχίζουν να παραλαμβάνουν τους εκλογικούς τους σάκους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι του εσωτερικού. Αύριο ξεκινάει η εκλογική διαδικασία για τους Έλληνες κατοίκους ή διαμένοντες στα 26 – εκτός της Ελλάδας – κράτη-μέλη της Ε.Ε. στα 97 τμήματα που διαμορφώθηκαν, ενώ από χθες έχουν ειδοποιήσει για την άφιξη και την ανάληψη των καθηκόντων τους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Οι εκλογείς μπορούν να πληροφορηθούν για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν από το site του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr, κάνοντας κλικ στην επιλογή «Μάθε που ψηφίζεις». Οι νέες υπηρεσίες που παρέχονται για πρώτη φορά φέτος στον τομέα αυτόν, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, είναι:

  • Η παροχή της πληροφορίας και στους πολίτες της Ένωσης που ζουν στην Ελλάδα και ψηφίζουν για Έλληνες εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • Η ανάρτηση χάρτη που απεικονίζει την περιοχή όπου βρίσκεται το εκλογικό τμήμα κάθε εκλογέα, για όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της χώρας

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.