XBLOG logo @2x

Έρχονται αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

λεωφορείο ΕΘΕΛΔιαβάζω σε δημοσίευμα του χθεσινού φύλλου της Ελευθεροτυπίας: «Στην εύκολη λύση των αυξήσεων στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τα ελλείμματα των εταιρειών που διαχειρίζονται τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αυξήσεις που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του ερχόμενου έτους θα φέρουν το εισιτήριο του μετρό αρκετά πιο κοντά στο 1 ευρώ (από 0,80 που είναι σήμερα), ενώ η κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα της Αθήνας μπορεί να φτάσει ή θα ξεπεράσει τα 38 ευρώ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αιτία είναι τα ελλείματα που εμφανίζουν οι εταιρείες που διαχειριζόνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στη διόγκωση των οποίων παίζουν ρόλο οι τιμές στα καύσιμα, αλλά και η λαθρεπιβίβαση, αφού υπολογίζεται ότι περίπου το 10% δεν χτυπούν εισιτήριο εκμεταλλευόμενοι τα κενά που υπάρχουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Άλλο ένα αίτιο που αναφέρεται επίσης είναι ότι ίσως φταίει και η πληθώρα εταιρειών που ασχολούνται με τον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Εγώ ένα έχω πει: Ειδικά τα λεωφορεία έχουν πολλή δουλειά ακόμα, προκειμένου να πείσουν ότι παρέχουν υπηρεσίες που δικαιολογούν κάποια αύξηση στο εισιτήριο. Υπάρχουν ακόμη περιοχές που δεν εξυπηρετούνται σωστά, αρκετά δρομολόγια δεν εκτελούνται στην ώρα τους, παρατηρούνται καθυστερήσεις κλπ. Ας οργανωθούν καλύτερα και μετά ας αυξήσουν και τα εισιτήρια.

Αλλά και που τα λέμε, κανένας δεν ακούει, θα την υποστούμε και αυτή την αύξηση όπως θα υποστούμε και άλλες (βλέπε ΦΠΑ – και ας έλεγε ο Καραμανλής προεκλογικά ότι δε θα γίνει αύξηση και άλλα τέτοια ωραία για να πάρει ψήφους).

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.