XBLOG logo @2x

Έρχεται η Ferrari 458 Italia

Μετά από μήνες φημών και κατασκοπευτικών φωτογραφιών, η Ferrari τελικά αποκάλυψε τη νέα κεντρομήχανη αντικαταστάτρια της F430. Η νέα Ferrari 458 Italia δεν θα εμφανιστεί σε δημόσια θέα μέχρι το Σεπτέμβριο στο Motor Show της Φρανκφούρτης, αλλά τα επίσημα στοιχεία κυκλοφόρησαν… Ένας νέος V8 4,5 λίτρων με απευθείας ψεκασμό ανεβάζει τη θερμοκρασία στα ύψη: 562 ίπποι και τα κόκκινα στις 9000 στροφές! Ογδόντα τοις εκατό της ροπής είναι τώρα διαθέσιμη από μόλις 3.250 σ.α.λ., χάρη και στο λόγο συμπίεσης 12,5:1!

Η 458 θα διαθέτει κιβώτιο 7 ταχυτήτων, διπλού συμπλέκτη που μεταδίδει την κίνηση στον πίσω άξονα. Πολλές βελτιώσεις έχουν γίνει για τη μείωση της εσωτερικής τριβής στο μπλοκ του νέου V8, πέραν της βελτίωσης της αεροδυναμικής αντίστασης. Ως αποτέλεσμα, η Ferrari 458 Italia θα έχει κατά πολύ βελτιωμένη κατανάλωση. Φυσικά, μιλάμε για μια Ferrari, οπότε η κουβέντα για κατανάλωση μοιάζει άσκοπη, αλλά o tempora o mores, όπως θα έλεγε και κάποιος αρχαίος κάτοικος του Maranello! Δεν υπάρχει καμιά πληροφορία μέχρι στιγμής που να επιβεβαιώνει τη χρήση οποιουδήποτε συστήματος KERS, παρά τις έντονες φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα. Τέλος, όπως και η προκάτοχός της, η Ferrari 458 Italia διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο που βοηθά στη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα, στα 1378 κιλά.

Αν αναρωτιέστε πόσο γρήγορη θα είναι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η 458 δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Τα 100 χλμ από στάση έρχονται σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 325 χλμ/ώρα, τιμή-ρεκόρ για V8 παραγωγής από το Maranello.

Ferrari 458 Italia

Ferrari 458 Italia

Ferrari 458 Italia

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.