XBLOG logo @2x

Έρευνα: Θέλουν οι Έλληνες να πληρώσουν για online περιεχόμενο;

Απρόθυμοι να πληρώσουν για περιεχόμενο στο Διαδίκτυο που προσφέρεται αυτή τη στιγμή δωρεάν εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με τελευταία έρευνα της Nielsen.

Σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό που επιθυμεί το δωρεάν περιεχόμενο στο Διαδίκτυο να παραμείνει χωρίς πληρωμή φθάνει στο 85%, την ώρα που στη χώρα μας ανέρχεται σε 95%.

Υπάρχουν, πάντως κάποιες κατηγορίες περιεχόμενου που οι Έλληνες δείχνουν διατεθειμένοι να πληρώσουν για περιεχόμενο. Για παράδειγμα, για ταινίες το ποσοστό είναι στο 37%, στη μουσική είναι 33%, στα περιοδικά 30%, στα επαγγελματικά video/τηλεοπτικά προγράμματα 29% και στις εφημερίδες 25%.

Σε κάθε περίπτωση το 71% των καταναλωτών τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα δηλώνει πως το online περιεχόμενο που καλούνται να πληρώσουν θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερο από αυτό που μπορούν να βρουν χωρίς κόστος. Επίσης, είναι ενδιαφέρον ότι μία μερίδα καταναλωτών δείχνει να κατανοεί ότι η χρέωση του περιεχομένου βοηθά και στην ποιότητα.

Το 34% στον κόσμο και το 26% στην Ελλάδα θεωρεί πως η ποιότητα του περιεχομένου θα πέσει αν οι εταιρείες δε χρεώσουν γι’ αυτό. Άποψη με την οποία διαφωνεί πάντως το 30% παγκοσμίως και το 39% στην Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο 36% και 34% αντίστοιχα δεν έχει ξεκάθαρη άποψη.

Όσον αφορά στις διαφημίσεις, το 44% στην Ελλάδα παρουσιάζεται διατεθειμένο να ανεχτεί περισσότερες διαφημίσεις εφόσον το online περιεχόμενο παραμείνει δωρεάν. Σε περίπτωση, όμως, που κληθούν να πληρώσουν, το 66% των Ελλήνων θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διαφημίσεις.

Πηγή: MyPhone

[photo by 2create]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.