XBLOG logo @2x

Έρευνα για τους κινδύνους των ανηλίκων στο internet

Επιτέλους, διάβασα μια έρευνα για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι χρήστες του internet, που κατά την γνώμη μου είναι άκρως ενδιαφέρουσα και ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.

Η ομάδα Internet Safety Technical Task Force συγκροτήθηκε πρόσφατα με στόχο να μελετήσει, μεταξύ άλλων, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας ο μεγαλύτερος κίνδυνος όσον αφορά τα παιδιά στο διαδίκτυο δεν προέρχεται από ενήλικους, όπως πολλοί πίστευαν μέχρι σήμερα, αλλά από τα ίδια τα παιδιά.

Οι αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν εκτίθενται όλοι οι ανήλικοι στους ίδιους κινδύνους, ακόμα και όταν επισκέπτονται την ίδια ιστοσελίδα. Το πόρισμα αναφέρει ότι τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο διαδίκτυο έχουν αντίστοιχα ζητήματα και στην καθημερινή τους ζωή.

Με άλλα λόγια, οι ερευνητές συσχετίζουν την προβληματική πλοήγηση στο internet με προσωπικά, οικογενειακά ή άλλα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι εκτός διαδικτύου.

Τέλος, η ίδια έρευνα καταλήγει λέγοντας ότι μπορεί ο κίνδυνος σεξουαλικής παρενόχλησης μέσω διαδικτύου να είναι υπαρκτός, ωστόσο είναι αρκετά υπερεκτιμημένος, με δεδομένο ότι αυτές οι περιπτώσεις λαμβάνουν έκταση στα ΜΜΕ κι επομένως εντυπώνονται πολύ εύκολα στη συνείδηση του κοινού.

[via, via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.