XBLOG logo @2x

Ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας

Στο γνωστό δημοτικό τραγούδι οι 45 μάστοροι και 60 μαθητάδες αναρωτιούνταν τι φταίει και το γεφύρι τους δεν στεριώνει. Για να εξευμενίσουν το “δαιμόνιο” αποφάσισαν να στοιχειώσουν τη γυναίκα του πρωτομάστορα, η κατάρα της οποίας φαίνεται πως δεν έσβησε μέχρι και στις μέρες μας! Ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας είναι τα έργα στη σύγχρονη Ελλάδα του 2010…

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Εταιρεία Παροχής Φυσικού Αερίου έσκαψε το δρόμο μπροστά από το σπίτι μου και δύο ακόμα τετράγωνα για να περαστούν οι αγωγοί. Τα σημάδια “μπαλώθηκαν”, όμως λίγο αργότερα, τον Σεπτέμβριο, η ΕΥΔΑΠ έσκαψε ξανά στο ίδιο σημείο για δικά της έργα. Απερισκεψία θα πει κανείς, αλλά εφόσον ο Δήμος Αθηναίων προθυμοποιήθηκε να περάσει νέα πλακάκια και να ασφαλτοστρώσει το δρόμο ουδείς παραπονέθηκε, παρόλο που τα έργα διήρκεσαν πάνω από ένα μήνα και κόστισαν 550.000 ευρώ!

Πριν από μερικές μέρες όμως, προς έκπληξη όλων, η ΔΕΗ ξεκίνησε νέα έργα και φυσικά έσκαψε εκ νέου το τετράγωνό μας.

Αν και οποιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός περιττεύει, δεν μπορώ παρά μην αναρωτηθώ πόσο δύσκολο είναι για τρεις υπηρεσίες να συνεννοήθούν για μία τρύπα! Φυσικά ο δρόμος μου, που βρίσκεται σε κεντρική συνοικία της Αθήνας, δεν είναι ο μόνος, καθώς ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα απέραντο αιώνιο εργοτάξιο.

Επειδή γνωρίζω ότι το ερώτημά μου θα μείνει αναπάντητο ας δώσω εγώ μια απάντηση σε όσους αναρωτιούνται “που πήγαν τα λεφτά, οέο”; Λοιπόν, δεν μπορώ να ξέρω για όλο το ποσό, πάντως 550.000 ευρώ σπαταλήθηκαν σε πλακάκια που μόλις ένα μήνα μετά ξηλώθηκαν και άλλα 550.000 ευρώ θα σπαταληθούν προφανώς για τα νέα.

Αθάνατη Ελλάς!

Προϋπολογισμός 550.000 ευρώ

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.