XBLOG logo @2x

Άντεξαν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας το Πάσχα;

Κάθε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Πάσχα τα κινητά τηλέφωνα παίρνουν… φωτιά! Πόσα εκατομμύρια SMS «Χριστός Ανέστη» στάλθηκαν φέτος και πόσο άντεξαν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας;

Οι στιγμές που προσπαθούσες επί ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου ή μετά το «Χριστός Ανέστη» να στείλεις ευχές σε φίλους και γνωστούς ή να πάρεις τηλέφωνο και το δίκτυο τα είχε παίξει φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αφού πλέον τα προβλήματα αυτά φαίνεται ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Μέχρι στιγμής μόνο η COSMOTE έχει ανακοινώσει στοιχεία σχετικά με την κίνηση μέσα από το δίκτυό της τις ημέρες του Πάσχα, αναμένω αντίστοιχες ανακοινώσεις και από WIND και Vodafone και θα κάνω update το post.

COSMOTE

Από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή του Πάσχα το δίκτυο της COSMOTE διεκπεραίωσε με επιτυχία:

  • 288,4 εκατ. λεπτά, +17% περισσότερα σε σχέση με το Πάσχα του 2009, εκ των οποίων το 20% μέσω του 3G δικτύου, γεγονός που αναδεικνύει την επέκταση του δικτύου Τρίτης Γενιάς της Cosmote στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια.
  • Ο όγκος δεδομένων που διακινήθηκε, τις συγκεκριμένες 3 ημέρες, έφθασε φέτος τα 35 ΤB έναντι 16 ΤB πέρσι, ενισχυμένος κατά  +120%.
  • Την Κυριακή του Πάσχα το δίκτυο υποστήριξε 36,23 εκατ. SMS με τα 20,2 εκατ. γραπτά μηνύματα να διεκπεραιώνονται την πρώτη ώρα μετά την Ανάσταση. Την Κυριακή του Πάσχα στάλθηκαν όσα SMS είχαν σταλεί και την Πρωτοχρονιά του 2010.

Ιδιαίτερη κίνηση παρατηρήθηκε όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην ύπαιθρο, η οποία καλύφθηκε πλήρως λόγω των σημαντικών επενδύσεων της COSMOTE στην ανάπτυξη του δικτύου της στην Περιφέρεια.

[photo]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.