XBLOG logo @2x

Άνοιξε τα φτερά της η Olympic Air

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη πτήση της Olympic Air από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, όπως ακριβώς είχε γίνει πριν από μισό αιώνα με την Ολυμπιακή του Αριστοτέλη Ωνάση. Η πτήση πραγματοποιήθηκε με ένα Airbus 320 με κυβερνήτη τον Σωτήρη Καλογήρου, που είναι ο διευθυντής πτητικής εκμετάλλευσης της εταιρίας, ενώ στο αεροσκάφος επέβαιναν ο Πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, στελέχη της εταιρίας και δημοσιογράφοι.

Κατά την μικρή τελετή έναρξης πτήσεων της Olympic Air, ο Ανδρέας Βγενόπουλος χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή μέρα και επισήμανε ότι σε λίγους μήνες κατορθώθηκε να στηθεί, να λειτουργήσει και να πετάξει η νέα εταιρία, σημειώνοντας παράλληλα την συμπαράσταση του κόσμου που δίνει δύναμη στην προώθηση του έργου και διευκρινίζοντας ότι το όνομα της Ολυμπιακής ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

Ο κ. Βγενόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα δημιουργηθεί και η θυγατρική εταιρία της Olympic Air, με έδρα την Θεσσαλονίκη και την ονομασία “Μακεδονικές Αερογραμμές”, ονομασία που όπως είπε έχει κατοχυρωθεί διεθνώς. Οι πρώτες πτήσεις των Μακεδονικών Αερογραμμών θα είναι προς Γερμανία και Ολλανδία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.