XBLOG logo @2x

Οι startups που προσέλκυσαν τους περισσότερους επενδυτές

Το StartUp Day είναι το “κλειστό” event που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του φετινού Money Show στο Hilton, κατά το οποίο επιλεγμένες startups παρουσιάστηκαν μπροστά σε 7 επενδυτές – επιχειρηματίες, οι οποίοι κατόπιν αποφάσισαν σε ποια θα επενδύσουν. Πριν από μερικές μέρες είδαμε ποιες startups “τράβηξαν” τους επενδυτές, τώρα όμως ήρθε η ώρα να μάθουμε πόσους επενδυτές προσέλκυσε η κάθε startup, μαζί με ένα μικρό “about” για την κάθε μία.

Αυτές είναι οι startups που “τράβηξαν” τους επενδυτές

REPLAYCE
Επενδυτές που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν: 7
Απαιτούμενο ποσό επένδυσης: 180.000€, Παρεχόμενο ποσοστό: 20%
Κατηγορία: SPORTS, Φάση: Σε κανονική λειτουργία

Η Έρρικα, πρώην πρωταθλήτρια, έχει δημιουργήσει και πατεντάρει μια μέθοδο γυμναστικής [www.replayce.com] όπου κάποιος, παίζοντας ομαδικά παιχνίδια κάνει κανονικές ασκήσεις γυμναστηρίου και δεκάθλου!. Εχει δικό της χώρο, έχει μέλη και επιτυχία. Θέλει να αναπτυχθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Απευθύνεται σε καταναλωτές που αναζητούν διασκέδαση και άθληση αλλά και επιχειρήσεις για events.

DELIVERY EXPERTS
Επενδυτές που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν: 7
Απαιτούμενο ποσό επένδυσης: 2.500.000€, Παρεχόμενο ποσοστό: 30%
Κατηγορία: FOOD, Φάση: Σε κανονική λειτουργία

Ο Παναγής έχει μία πατέντα γρήγορης παρασκευής μαγειρευτού σπιτικού φαγητού σε εστιατόρια delivery. Έχει ήδη φτιάξει τα πρώτα του καταστήματα και θέλει να αναπτυχθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο, πουλώντας την τεχνογνωσία ή καταστήματα. Απευθύνεται σε καταναλωτές αλλά και επιχειρηματίες εστίασης.

OFF PLAN DEVELOPMENT
Επενδυτές που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν: 6
Απαιτούμενο ποσό επένδυσης: 150.000€, Παρεχόμενο ποσοστό: 45%
Κατηγορία: OFF PLAN REAL ESTATE, Φάση: Ιδέα

Η Alice και η Βάγια θέλουν να πουλάνε σπίτια στην Μάνη εφαρμόζοντας το πρωτοποριακό μοντέλο της αγοράς μόνο του οικοπέδου και σταδιακής πώλησης σε αγοραστές σπιτιών. Θέλουν την αρχική επένδυση αγοράς οικοπέδου και διαφήμισης σε ξένους αγοραστές. Απευθύνονται σε αγοραστές κατοικίας σε όλο τον κόσμο.

EYELEAD
Επενδυτές που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν: 6
Κατηγορία: GAME STUDIO & ONLINE GAMES, Φάση: Σε δοκιμαστική λειτουργία
Απαιτούμενο ποσό επένδυσης: 800.000€, Παρεχόμενο ποσοστό: 25%

O Ιωσήφ και η ομάδα του δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό studio/software [www.eyelead.com] δημιουργίας online 3D παιχνιδιών & εικονικών κόσμων, το HYVE. Έτσι μειώνουν δραματικά τους χρόνους παραγωγής ενός 3D παιχνιδιου και αυξάνουν την ποιότητα. Παράλληλα έφτιαξαν και το πρώτο τους παιχνίδι! Το DeathFall. Απευθύνονται σε εταρίες παραγωγής Games, σε χρήστες, σε developers και σε Social Media Sites παγκοσμίως.

SPROUT
Επενδυτές που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν: 3
Απαιτούμενο ποσό επένδυσης: 250.000€, Παρεχόμενο ποσοστό: 49%
Κατηγορία: FOOD PRODUCTION, Φάση: Ιδέα

Η Χριστιάνα θέλει να παρασκευάζει, χωρίς την χρήση χωραφιού, σε ειδική μονάδα παραγωγής, έμβρυα λαχανικά (φύτρες ή αλλιώς SPROUT), τα οποία ειναι νοστιμότατα, 10 φορές πιο υγιεινά από τα κανονικά λαχανικά του εμπορίου και παράγονται ταχύτατα. Παράλληλα εξετάζει την δημιουργία δικής της αλυσίδας πώλησης. Θέλει την αρχική επένδυση για τον εξοπλισμό της και για την διαφήμιση των τελικών προϊόντων. Απευθύνεται σε μικρές και μεγάλες αγορές, super markets.

NEEMO
Επενδυτές που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν: 2
Απαιτούμενο ποσό επένδυσης: 165.000€, Παρεχόμενο ποσοστό: 30%
Κατηγορία: ONLINE MEDIA CLIPPING, Φάση: Σε δοκιμαστική λειτουργία

Η Ειρήνη και ο Νίκος ανέπτυξαν μία online υπηρεσία [www.neemo.gr] που παρακολουθεί τι γράφουν όλα τα blogs, twitter, facebook, portals και δίνουν σε χρήστες με συνδρομή, πλήρη στατιστικά και γραφικά στοιχεία δημοσιότητας βάσει keywords. Θέλουν να βελτιώσουν την υπηρεσία τους και να πάνε και στο εξωτερικό. Απευθύνονται σε επιχειρήσεις στον χώρο της επικοινωνίας και σε μεμονωμένους χρήστες.

PALO
Επενδυτές που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν: 1
Απαιτούμενο ποσό επένδυσης: 200.000€, Παρεχόμενο ποσοστό: 25%
Κατηγορία: NEWS PORTAL, Φάση: Σε κανονική λειτουργία

Ο Παναγιώτης και ο Λούης δημιούργησαν το PALO [www.palo.gr] που αναπαράγει νέα και ειδήσεις και περιεχόμενο άλλων portals, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να προσαρμόσουν τι και πώς θέλουν να βλέπουν. Θέλει να αναπτύξει νέες υπηρεσίες αλλά και να βγει στο εξωτερικό. Απευθύνεται σε διαφημιζόμενους, σε συνδρομητές και σε άλλα κάθετα portals.

KIDSZONE
Επενδυτές που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν: 2
Απαιτούμενο ποσό επένδυσης: 200.000€, Παρεχόμενο ποσοστό: 23%
Κατηγορία: KIDS ONLINE COMMUNITY, Φάση: Σε δοκιμαστική λειτουργία

Ο Ανδρέας και η Μαρί έφτιαξαν μία online κοινότητα όπου τα παιδιά μπορουν να εγγραφούν, να παίζουν και να μαθαίνουν τα καθημερινά μαθήματα τους, ενώ παράλληλα οι γονείς παρακολουθούν την πρόοδό τους. Θέλουν να προβάλουν το site τους σε γονείς. Απευθύνονται σε συνδρομητές, γονείς και παιδιά, σε παιδικούς σταθμούς και σε διαφημιζόμενους.

RENTO
Επενδυτές που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν: 2
Απαιτούμενο ποσό επένδυσης: 350.000€, Παρεχόμενο ποσοστό: 35%
Κατηγορία: REAL ESTATE AGENT, Φάση: Σε κανονική λειτουργία

Ο Γιάννης, ο Φώτος και ο Γιώργος δημιούργησαν το Rento [www.rento.gr] που σε βοηθάει να βρεις σπίτι με απλό και φιλικό τρόπο (αναζήτηση σε φυσική γλώσσα με πολλαπλά και γεωγραφικά κριτήρια, maps και φωτογραφίες) καθώς και να δημοσιεύσεις την αγγελία για το σπίτι που διαθέτεις. Θέλουν να προωθήσουν την υπηρεσία και να αναπτύξουν το περιεχόμενο της. Απευθύνεται σε διαφημιζόμενους, μεσιτικά γραφεία και το ευρύ κοινό που ψάχνει σπίτι.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.