XBLOG logo @2x

Δίκη BlogMe.gr, Νέα αναβολή επειδή οι δικαστές δεν ξέρουν τι είναι aggregator!

Δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά δεν προχώρησε η δίκη για την υπόθεση του BlogMe.gr του Αντώνη Τσιπρόπουλου, αφού η δίκη πήρε ξανά αναβολή για τις 25 Οκτωβρίου 2011!

Η δίκη ξεκίνησε μεν την προηγούμενη Πέμπτη 6 Μαΐου 2010, ωστόσο οι δικαστές από την εξέταση μαρτύρων δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν τι είναι μια μηχανή αναζήτησης και γιατί ένας aggregator δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος για αυτά που γράφονται στα blogs!

Έτσι, η δίκη αναβλήθηκε για τις 25/10/2011, οπότε και θα βρεθεί στην αίθουσα αστυνομικός από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εξηγήσει τι είναι μηχανή αναζήτησης και τι κάνει ένας aggregator!

Αν είναι δυνατόν, βρισκόμαστε στο 2010 και δεν υπάρχει απ΄ότι φαίνεται δικαστής που να γνωρίζει μερικές στοιχειώδεις έννοιες του internet, που αποτελεί πλέον καθημερινότητα όλων μας!

Συμφωνώ και προσυπογράφω αυτό που έγραψε η Rodia στο blog της για την υπόθεση: Αν οι δικαστές δεν μπορέσουν να κατανοήσουν τις διαφορές μεταξύ link, directories, rss, κλπ, τρομάζω στην ιδέα για το τι μπορεί να συμβει, όχι μονάχα για την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά γενικά για τη χρήση του διαδικτύου στη χώρα μας…

Να αναφέρω τέλος ότι ο κ. Λιακόπουλος προχώρησε σε ανάκληση της μήνυσης που είχε κάνει κατά του Αντώνη Τσιπρόπουλου (διαχειριστή του BlogMe.gr) τον Οκτώβριο του 2006, αλλά η διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης συνεχίζεται, αφού υπάρχει το «αυτεπάγγελτο» για ένα σκίτσο του blog «funEL» που χαρακτηρίστηκε ως «άσεμνο».

Έκτοτε η δίκη παίρνει συνεχώς αναβολές.

Δείτε όλο το ιστορικό της υπόθεσης BlogMe.gr με ένα κλικ εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.