XBLOG logo @2x

Αποσύρεται το άρθρο για το Αγγελιόσημο στο Internet

Σε απόσυρση του επίμαχο άρθρου σχετικά με την επιβολή αγγελιοσήμου στα site αναμένεται να προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση. Το συγκεκριμένο άρθρο είχε συμπεριληφθεί στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στον κόσμο του internet.

Η επιβολή αγγελιοσήμου στα site θα έφερνε μαζί και την ένταξη των δημοσιογράφων που εργάζονται στα site στο ταμείο των Δημοσιογράφων, κάτι που τελικά μάλλον δεν θα συμβεί, αφού αποσύρεται το σχετικό άρθρο.

Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από το άρθρο 68 όπου αναφέρεται η επιβολή αγγελιοσήμου:

«Το προσωπικό που απασχολείται με μία από τις ειδικότητες όπως αυτές ορίζονται στις παρ. 6 και 7 του άρθρου 5 του π.δ. 284/1974 (Α΄ 101) κατά κύριο επάγγελμα με σχέση εξαρτημένης εργασίας με μισθό, σε σελίδα ή πύλη του Διαδικτύου που διατηρούν οι ημερήσιες εφημερίδες που εκδίδονται στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν στην Ελλάδα και έχουν ως αποκλειστική δραστηριότητα την παροχή, μέσω Διαδικτύου, οπτικοακουστικού περιεχομένου, εφόσον το περιεχόμενο αυτό έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι πρωτογενές, παρέχεται σε καθημερινή βάση και συνεχή ροή και περιλαμβάνει ειδήσεις, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά, αθλητικά γεγονότα, εκδηλώσεις, καθώς και άρθρα, σχόλια, συνεντεύξεις ή συζητήσεις, για τα θέματα αυτά.

Διαφημίσεις ή με πληρωμή δημοσιεύματα που προβάλλονται ή καταχωρούνται στην ηλεκτρονική σελίδα ή πύλη του Διαδικτύου που διατηρούν οι αναφερόμενες στην προηγούμενη παράγραφο επιχειρήσεις, υπόκεινται στην επιβάρυνση αγγελιοσήμου, στο ίδιο ποσοστό που προβλέπεται κάθε φορά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, το οποίο κατανέμεται στους φορείς και κατά την ίδια αναλογία».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.